Koningsdag in Valkenburg-Centrum

Voorpagina » TV Gids » Koningsdag in Valkenburg-Centrum

Het Oranjefeest in Valkenburg-Centrum op Koningsdag is dit jaar vanaf 11 uur opnieuw een gezellig kleinschalig festival op het Th. Dorrenplein. De traditionele fietstocht met versierde kinderfietsen vertrekt om 12 uur voor een rondje door het centrum.
De route loopt uitsluitend door het voetgangersgebied omdat er veel kleine kinderen meefietsen. Gestart wordt op het Theodoor Dorrenplein om 12 uur – Gosewijnstraat – Sint Pieterstraat – Boogaardlaan – Grotestraat – Maternusstraat – Guascostraat – Grotestraat-Theodoor Dorrenplein.
Na afloop ontvangen alle deelnemers een ijsje en voor de meest bijzondere fietsen zijn er twee jaarkaarten voor de Valkenier te winnen. Op veler verzoek keert ook de rodeostier weer terug op het plein. Verder kunnen kinderen oud-Limburgse spelletjes spelen, de nagels laten stylen en zich laten schminken. Voor de stoere jongens en meisjes is er spijkerslaan, wie slaat een spijker als eerste in het houtblok? En niet te vergeten: de lekkerste suikerspinnen van Limburg zijn nu ook weer verkrijgbaar.
Het Open Podium staat vanaf 11 uur klaar om jong en oud creatief Valkenburgs talent de mogelijkheid te bieden om hun kunsten te tonen aan een groter publiek. Kom langs, klim het podium op en laat maar zien wat je kunt.
Om het geheel extra feestelijk te maken, roepen we iedereen op zich uit te leven met oranje en rood-witblauwe accenten in de kleding. Kom gerust verkleed als prins, prinses of zelfs als Koning Alexander of Koningin Máxima.
Het feest duurt tot circa 16 uur. De organisatie is in handen van Stichting Kinderactiviteiten Valkenburg (Kiava).
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Koningsdag Schin op Geul

Uitslag inhaalwedstrijd VV Iason 1

Volgend bericht →