Lekkage in dak parkeergarage Aan de Kei Valkenburg

Voorpagina » Video » Lekkage in dak parkeergarage Aan de Kei Valkenburg

Er is een lekkage onder de winkels van het winkelcentrum Aan de Kei geconstateerd. De oorzaak is waarschijnlijk een lekkende rioolbuis of waterleiding, laat de gemeentewoordvoerder weten aan TV Valkenburg. “Aannemer Hurks is bezig deze problemen uit te zoeken en op te lossen. Hierbij zijn, in afwachting van de uitkomst van het onderzoek naar de oorzaak, alvast maatregelen getroffen om het water in elk geval buiten te houden”.
Betonvloer geïnjecteerd 
Recentelijk is ook een scheur in de betonvloer geïnjecteerd om het water op deze plek te weren. De injectiepunten, de gebruikte schroeven, worden op korte termijn uit de vloer gehaald en de gaatjes netjes afgedicht. “De schroeven zijn dus eigenlijk grote injectienaalden met vulmiddel om de scheuren mee op te vullen”, aldus de gemeente.
Veiligheid is gegarandeerd
“In zo’n grote parkeergarage komen haarscheurtjes in de beton voor”, zegt Carlo Vankan, wethouder Fysiek Domein. “De lekkage is zeker géén reden voor paniek want de veiligheid van de garage is niet in het geding. De plek waar de lekkage zich voordoet is met rood-witte linten afgezet”.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Onduidelijkheden rond stemprocedure B.I.Z.

Pand jaar dicht aan de Langen Akker Berg

Volgend bericht →