Opening huiskamer in Bosstraat

Voorpagina » TV Gids » Opening huiskamer in Bosstraat

Morgen, dinsdag 1 mei om half vier, opent burgemeester Jan Schrijen de nieuwe huiskamer voor Broekhem-Noord in de Bosstraat. In het Rode Kruisgebouw is wekelijks de ontmoetingsplak voor alle bewoners tussen 14 en 17 uur. Dinsdag zijn vrijwilligers van ’t Repareerschuurke Berg aanwezig om kleine huishoudelijke reparaties uit te voeren.
Het instellen van de huiskamer voor de inwoners van de wijk Broekhem-Noord is op verzoek van de bewoners gerealiseerd naar aanleiding van de gebeurtenissen in augustus vorig jaar in de wijk. Door overlast van jongeren kwam een bewoner in de wijk om het leven. Dat heeft heel veel impact op de buurt gehad.
Er zijn gesprekken geweest tussen de burgemeester en de jongeren met hun ouders. Voor de jongeren is inmiddels een ontmoetingsplek ingericht aan de Burg.Henssingel. In de wijk zijn straatcoaches en BOA’s aan het werk en heeft de gemeente haar interne communicatie op orde gebracht. In de Parallelweg zijn smileys opgehangen om snelheid te meten. Mogelijk worden daardoor aanvullende maatregelen genomen.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

S.E.C. Heren spelen spannende beslissende wedstrijd

'Good Veurein' over streekgerechten

Volgend bericht →