Kunst 'boven de bieb' van Kunstkring Henri Jonas

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Kunst 'boven de bieb' van Kunstkring Henri Jonas

Van 22 april tot 1 juli 2016 vindt er weer een nieuwe tentoonstelling plaats Kunst ‘boven’ de Bieb in Valkenburg door drie leden van de  Kunstkring Henri Jonas.
Marij van Aken (1950)
De schilderijen van Marij van Aken zijn expressief, figuratief, kleurrijk en vrolijk. Vanuit spontaan opgebrachte verfstreken, ontstaan de schilderijen met veel mens- en dierfiguren, die vaak voorzien worden van zwarte omlijningen. Ze kreeg les van diverse kunstenaars in portret van mens en dier, stillevens, fantasieopdrachten en studies in de Limburgse natuur. Het zijn met name fantasieopdrachten die haar huidige werk domineren. Ze schildert met acrylverf en maakt ook gebruik van pastelkrijt. Ze exposeerde onder andere in Wittem, Voerendaal, Valkenburg, Hulsberg en Ambij. Ze is lid van de kunstkring sinds 2010.
Hennie Vermeiren (1938)
Hennie Vermeiren volgde een opleiding tot interieur architect en bezocht tussen 1955 en 1959 de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht. Hij maakt schilderijen in verschillende technieken zoals olieverf, pastel, aquarel en gemengde technieken. Daarnaast maakt hij beelden in brons, klei, staal en hout en bewerkt hij foto’s op canvas met digitale fotografie.
Zijn thema’s zijn onbeperkt. Werken waarin hij zijn gevoelens kwijt kan en het onderwerp speciale aandacht kan geven hebben zijn voorkeur. Daarin zoekt hij naar nieuwe vormen en technieken. Hij exposeerde in galeries, nam deel aan kunstmarkten en kunstmanifestaties en houdt exposities aan huis. Hij is lid van de kunstkring sinds 2015.
Hans Dirix (1954)
Hans Dirix volgde in het begin van de jaren negentig een cursus fotografie aan de fotovakschool in Hasselt. Hij kreeg er les van fotografen als Johan Reinders (compositieleer en sociale fotografie), Kristof Vrancken en Paul Kroes (portret- en studiofotografie) Jos Molenaers (productfotografie) en Nathalie Veekmans (fototechniek). Fotografie is zijn passie, maar hij doet dat nooit in opdracht, omdat hij vrij wil zijn in datgene wat hem boeit en wat hij maakt. Hij voegt in zijn werk graag eigen poëzie toe, waardoor het beeld versterkt wordt. Zijn belangstelling gaat uit naar landschap- en sociale fotografie, waarin hij een zo groot mogelijke diepgang probeert te bereiken. Hierbij speelt het weergeven van dramatiek een overheersende rol. Hij is lid van de kunstkring sinds begin 2016.

← Vorig bericht

Afsluiting A79 komend weekeinde

Uitslagen amateurvoetbal zondag 24 april en programma voor zondag 1 mei

Volgend bericht →