Vandaag start de ‘Week van de Vrede 2021’

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vandaag start de ‘Week van de Vrede 2021’

Vrijdag 17 september om 16.00 uur start de herdenking van de 20 Amerikaanse soldaten die in Valkenburg gesneuveld zijn tijdens de gevechten van 12 t/m 17 september 1944. Er is een bijeenkomst bij het Old Hickory monument bij het bruggetje naast Kasteel den Halder. David Loozen van “We Do Remember” neemt u mee naar de septemberdagen van 1944.
De eerste Amerikaanse bevrijders daalden op 12 september via de Daalhemerweg af en moesten hard vechten om de doorsteek van de Geul te bewerkstelligen. Jan Diederen, geboren en getogen aan de Reinaldstraat, vertelt hoe het verder ging. Hoe Henri Morgan sneuvelde in Diederens geboortehuis en hoe de Amerikanen oprukten richting Klimmen.

Op de Goudsberg worden vrijdag 17 september om 17.00 uur bij de parkeerplaats de 63 Duitse soldaten herdacht die op deze plek sneuvelden. Hay Jacobs uit het nabijgelegen Genkoulen, vertelt het verhaal. Daar wordt een plaquette onthuld en worden twee minuten stilte in acht genomen.

Dinsdag 21 september om 19.00 uur wordt in de HH. Nicolaas- en Barbarakerk tijdens de Internationale dag van de Vrede een Oecumenische Vredesviering gehouden met uitreiking van de Valkenburgse Vredesprijs 2021. Omwille van de RIVM Coronaregels zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar. Wilt u oecumenische viering bijwonen, dan moet u zich van tevoren opgeven via dit e-mailadres: info@kerkenaandegeul.nl

Op donderdag 23 september wordt van 19.00 tot 2100 uur in de Heuvelland Bibliotheek Valkenburg aan de Geul een lezing gehouden met als titel “Daar praat ik niet over” van de Valkenburgse Anjes Wolfs-Driessen. Haar moeder werd als jong meisje met haar familie vanuit Beek naar Westerbork en vervolgens naar Auschwitz gedeporteerd. Tijdens de “dodenmars” aan het einde van de oorlog kon ze ontsnappen. Pas enkele maanden voor haar dood vertelde ze het verhaal aan haar kinderen. Ook voor deze lezing dient u zich van tevoren aan te melden via: info@heuvellandbibliotheken.nl 

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Meer woningen door particulier collectief

Walram verslaat FC Bemelen met 4-1 en bekert verder PLUS VIDEO

Volgend bericht →