Remy Meijers is snelste bestuurder van Nederland

Voorpagina » Toerisme » Remy Meijers is snelste bestuurder van Nederland

Wethouder Remy Meijers is afgelopen weekeinde  Nederlands Kampioen op de 5 kilometer cross voor bestuurders geworden. In het Overijsselse Raalte liep hij met overmacht naar de titel.
Afgelopen zondag vond in het Overijsselse Raalte het eerste nationaal kampioenschap crossloop voor bestuurders plaats. Martijn Dadema , burgemeester in Raalte, en de Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum, beiden zelf fervente hardlopers, grepen de Salland hardloopcross aan voor het organiseren van dit kampioenschap. Achterliggende gedachte was daarbij dat bestuurders uit alle windstreken op een ontspannen manier met elkaar zouden kunnen kennismaken, en en passant ook de schoonheid van Salland zouden ontdekken.
In beide opzetten slaagden ze glansrijk, het samenzijn van de bestuurders zorgde voor genoeg nieuwe contacten en inzichten. Dat nam niet weg dat het NK wel uitermate serieus werd bestreden door de ongeveer 40 aanwezige bestuurders. Het grootste deel kwam, zoals te verwachten, uit Overijssel, maar er was ook een afvaardiging uit Terschelling en diverse vertegenwoordigers uit Limburg, waaronder ook wethouder Remy Meijers uit Valkenburg.
Wethouder Meijers hield de Limburgse en Valkenburgse eer meer dan hoog, want met grote overmacht won hij de de 5 kilometer, ondanks het  numeriek overwicht van bepaalde andere partijen.
Het evenement viel bij iedereen in goede aarde: na wat promotie voor de fraaie omgeving van Valkenburg nodigde Remy Meijers daarom iedereen uit voor een NK volgend jaar in Limburg. Ook deputé Hans Teunissen uit Venray en wethouder Pepijn Baneke uit Mook hebben er wel oren naar om het evenement volgend jaar in Limburg te houden.
Foto’s Refik Kose, fotodadas © 2017

← Vorig bericht

Ingezonden brief over Chinareis

Cauberg uit finale van de Goldrace gehaald

Volgend bericht →