Remy Meyers is de opvolger van Jan Hendrickx.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Remy Meyers is de opvolger van Jan Hendrickx.

Hij is lid geweest van de commissies SOB en FET.Remy Meyers, lid van de PvdA, is maandagavond beëdigd als nieuwe wethouder Financiën van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Meyers zat namens de PvdA/D66 fractie in de commissies SOB en EFT. Hij heeft het gymnasium in Tiel gevolgd en studeerde in de jaren 80 geschiedenis aan de Utrechtse universiteit.

Sinds hij trouwde in 1998 verhuisde hij naar Valkenburg en werkte als ICT-consultant bij SAP en later KPN. Hij werkt als parttime spinninginstructeur bij de Polfermolen. Remy Meyers is 13 jaar wielrenner geweest met als hoogtepunt lid van de Nationale Militaire selectie in 1994.
De oppositie kwam voor de benoeming met kritiek op de keuze van de kandidaat wethouder. Peter Visser (SP) stelde Meyers kennis, ervaring en motivatie ter discussie. PPGV-er Jef Kleijnen benadrukte het wantrouwen dat, volgens hem, tussen de PvdA/D66 fractie tegenover de voormalige wethouder gerezen is. "De fractie speelt oppositie in de eigen coalitie". aldus Kleijnen.

Namens de coalitie pareerde Math. Knubben (CDA) de kritiek. "Ik vind dit erg kort door de bocht", was zijn repliek.

Alle fracties in de raad waren unaniem van mening dat voormalig wethouder Hendrikx een kundig en aimabel mens is. Hub Aussems (PvdA/D66) verwoordde Hendrikx aftreden als volgt: "Hij vond de uitvoerende taak zwaar, zwaarder dan wij allen vermoedden".
Uiteindelijk werd Remy Meyers met 11 stemmen voor, twee blanco en drie ongeldige stemmen benoemd tot wethouder financiën in deze gemeente.

Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2012

← Vorig bericht

Werkzaamheden in de gehele gemeente.

Ondernemers moeten meer bijdragen aan Kerststad.

Volgend bericht →