Renovatie mergelwoningen is ‘onbegaanbare missie’

Voorpagina » Nieuws » Renovatie mergelwoningen is ‘onbegaanbare missie’

Wethouder Vankan maakte de raad duidelijk dat de huidige, nog te slopen woningen in de Wethouder Paulssen, renovatie geen optie zal zijn. “Het betreft enkelmurige huizen met stoffen bedradingen in de mergel,” zei hij. “Renovatie is een onbegaanbare missie. Wonen Zuid wil de woningen wel behouden maar het is erg duur om deze te restaureren. Aan de buitenkant ziet de mergel anders uit dan aan de binnenkant. Daar ziet de mergel erg slecht uit.”

Speklaag van mergel
De vraag van CDA-raadslid Thomas Brune luidde: “Hoe kan de gemeente er voor zorgen dat bij een te ontwikkelen businesscase op deze plek het aspect mergel terugkomt?”. VSP viel het CDA bij. De VSP-fractie wil dat er in de toekomst zo veel als mogelijk gebruik gemaakt wordt van mergel. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van een speklaag van mergel.

Architect
“Het bouwen met mergel is duur en niet altijd even duurzaam,” laat wethouder Vankan in zijn antwoord aan de raad weten. “In de bouwtekeningen van de nieuwe woningen aan de Wethouder Paulssenlaan zal mergel terug te zien zijn. Hoe dat exact gaat gebeuren, laten de initiatiefnemers over aan de architect.”

← Vorig bericht

Gemeenteraad wil meer pinautomaten

Kribkeswandeling in Schin op Geul PLUS VIDEO

Volgend bericht →