En WalravenstraatHet College van B&W is van plan zo’n € 170.000,= uit te trekken voor een renovatie van het gebouw waarin het Museum van Valkenburg in gehuisvest is.

Dat maakte wethouder Dauven bekend.

Een horeca exploitant had een verzoek tot uitbreiding van zijn terras in de Walravenstraat ingediend. Het College heeft dit verzoek afgewezen. Mede op basis van het advies dat de Valkenburgse brandweer heeft afgegeven.

De gemeente, de eigenaar van het pand, wil in de nabije toekomst het Oud Sjtadhoes renoveren. “Dat is ook wel nodig”, aldus Bert Dauven (AB). “De plannen zijn er om in de Walravenstraat een prominente ingang te maken” aldus burgemeester Martin Eurlings.

“We willen heel graag van het slechte imago van de Walravenstraat af. Er komt veel wildplassen voor” aldus Eurlings. “We kijken wat er zoal verfraaid kan worden”.