Restauratie van het Ljubljanamonument.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Restauratie van het Ljubljanamonument.

Dringend herstel van de keermuren achter het monument.Er dienen dringende herstelwerkzaamheden aan de keermuur van het monument in Schin op Geul te worden uitgevoerd. Het Ljubljanamonument op het Kerkplein is een geschenk van de stad Ljubljana in het voormalige Yougoslavie. Het is een zinnebeeld van de vriendschap tussen het Mannenkoor van Ljubljana en Mannenkoor Inter Nos uit Schin op Geul. In het verleden waren er regelmatig uitwisselingen tussen de beide koren.
In 1991 werd dit monument met ondergrond notarieel overgedragen aan een particuliere stichting, met als voorwaarde: regulier onderhoud. Hiervoor wordt jaarlijks een subsidie verleend van € 700,=.
De keermuur moet dringend gerenoveerd worden. De vuurdoornstruik is bevroren en moet worden gerooid. Deze struik dekt een gat af in de muur dat doorzicht geeft op de schuilkelder, die tijdens de oorlog onder de begraafplaats werd aangelegd.
Voor deze herstelwerkzaamheden is een subsidie bij de gemeente Valkenburg aan de Geul aangevraagd van € 10.000,=.

De gemeente wil een maximale bijdrage verlenen van € 5000,=, onder voorwaarde dat de geraamde werkzaamheden in zijn geheel worden uitgevoerd.
Foto’s Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Woensdag inloopavond verkeer in Houthem.

Ièreteike Alle Bonhäör naar Geneindestraat 5-7.

Volgend bericht →