Rijrichting Louis van der Maesenstraat wordt omgedraaid.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Rijrichting Louis van der Maesenstraat wordt omgedraaid.

Werkzaamheden in het centrum weer opgepakt.1. Verplaatsing schutting
Deze week wordt gestart met de eerste werkzaamheden na de oplevering van het sloopterrein van het oude winkelcentrum. De in september geplaatste schutting en poorten worden naar hun definitieve locatie tijdens de bouwfase van het nieuwe winkelcentrum en parkeergarage, verplaatst.
Tussen de schutting en de bestaande gevels in de Louis van der Maesenstraat blijft 6 meter ruimte beschikbaar voor eenrichtingsverkeer. Na verplaatsing van de schutting zal de rijrichting worden omgedraaid. De nieuwe centrumroute wordt dan Walramplein, Dr. Erensstraat , Louis van der Maesenstraat. De precieze ingangsdatum is nog niet bekend.
Ook in de Dr. Erensstraat zal de schutting naar voren geplaatst worden.

2. Start versmalling Geulbrug Th.Dorrenplein
Afgelopen week startte aannemer Arcadis met de versmalling van de tweede Geulbrug aan het Theodoor Dorrenplein. Gedurende de eerste twee dagen werd Santa’s Village afgebroken. Arcadis heeft het werkvak met hekken afgezet en de eerste werkzaamheden opgestart.

Naar verwachting gaan deze werkzaamheden ca. 4 maanden duren. De huidige overkluizing tussen het restaurant en de oude kiosklocatie wordt volledig gesloopt.

In de nieuwe situatie ontstaat er een nieuwe brug van ca. 5,50 meter. Deze brug is geschikt voor laad/los verkeer en voor hulpdiensten.

3. Start reconstructie Walravenstraat/Tienschuurstraat/Kerkstraat/Engelbertstraat
Deze week starten de reconstructiewerkzaamheden in de Walravenstraat, Tienschuurstraat, Kerkstraat en Engelbertstraat. Parallel wordt in de Walravenstraat en Kerkstraat-zuid, aan de kant van de Grendelpoort ook begonnen met werkzaamheden door aannemer Arcadis.
Vanaf maandag 6 januari worden de werkvakken ingericht met hekwerk en wordt de eerste strook bestrating uitgebroken. Panden blijven bereikbaar voor voetgangers door middel van loopschotten.
In de Halderstraat en op het Walramplein wordt een depot met bouwmaterialen ingericht. In de
Halderstraat vervallen dan de parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Ook wordt ter plaatse een laad/losverbod ingesteld door middel van bebording. De straat kan niet tegelijkertijd als laad/loslocatie en aanvoerroute voor de aannemer gebruikt worden. De bakstenen bloembak aan de kop van de Halderstraat wordt verwijderd.

4. Inrichten blauwe zone Dr. Erensstraat en omdraaien rijrichting
Direct nadat de bouwschutting op de definitieve locatie staat, wordt in overleg met de lokale ondernemers bekeken voor hoeveel parkeerplaatsen in de Dr. Erensstraat een blauwe zone wordt ingericht. De bezoeker dient met een blauwe parkeerkaart zijn/haar parkeertijd aan te geven.
Na verplaatsing van de schutting zal de rijrichting in de straten worden omgedraaid. De nieuwe centrumroute wordt dan: Walramplein-Dr. Erensstraat-Louis van der Maesenstraat. De Louis van der Maesenstraat wordt dan een eenrichtingsverkeer straat.

Wanneer dit ingaat, is nog niet bekend.
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2014

← Vorig bericht

HV IASON behaalt punt in Den Haag.

Grote optocht toch door Grotestraat-centrum.

Volgend bericht →