Roadblocks/barriërs: veiligheid/drukte in Kerststad Valkenburg

|
, ,

De verkeersdienst die het verkeer regelt in kerststad Valkenburg heeft vrijdagochtend een drie-tal roadblocks bij de Fluweelengrot geplaatst. De betonnen blokken met veiligheidshekken ervoor moeten het dalende verkeer afremmen dat de Fluweelengrot nadert.
Direct achter die blocks steken veel gasten de straat over om de kerstgrot te bezoeken. Het gaat om de veiligheid van de gasten. Alle (gemotoriseerd) verkeer dat van de Daalhemerweg richting centrum rijdt, wordt bijtijds gewaarschuwd met borden dat er een chicane volgt. De blocks dienen tevens om mogelijke aanslagen met auto’s te voorkomen. “De maatregel geldt voor alle dagen tot aan kerstmis”, laat wethouder verkeer Jan Vermeer weten aan TV Valkenburg.
Op de Cauberg zijn barriërs geplaatst van 1 meter hoogte voor het opgaande verkeer te scheiden van de voetgangers die naar de kerstmarkt in de Gemeentegrot willen. Vooral in het weekeinde is het op die plek en op het Grendelplein erg druk. Vrijdagochtend was het een drukte van jewelste op de Cauberg met dubbel verkeer, barriërs, laden/lossen van winkels en kerstmarkt en geparkeerde auto’s op het trottoir.
Foto’s Myriam Ramakers en Thijs Habets

← Vorig bericht

Kunstwerkt met Dyon Scheijen

Wae zingk de sjlager veur nuuj sezoen?

Volgend bericht →