Robert Buckx nieuwe presentator Vastelaoveskaffee

Voorpagina » Toerisme » Robert Buckx nieuwe presentator Vastelaoveskaffee

Voor het Vastelaoveskaffee van TV Valkenburg hebben we een nieuwe presentator gevonden. Robert Buckx, bekend als één van de zangers van Kartoesj, gaat het Kaffee presenteren. Robert is een doorgewinterde Vastelaovesvierder en heeft solo en met Kartoesj veel ervaring op het Vastelaovespodium.

Vastelaoveskaffee presentator voor dit seizoen Robert Buckx, met Nancy

Robert (14 juni 1980) woonachtig in het maasdorp Berg aan de Maas. Getrouwd met Sylvia en trotse papa van dochter Vlinder. In het dagelijks leven werkzaam als accountmanager bij Acaleph Opleidingen, Training en Adviezen in Geleen.
“Es kleine sjnaak van 7 jaar stond ik op het podium in onder meer schoolmusicals, playbackshows, kinderzittingen, en later ‘bie de revue’. Naast het podium was ik ook actief met het schrijven van sketches en liedjes als ook de regie. Op latere leeftijd heb ik audities gedaan op de toneelacademies in Nederland en kon ik terecht op de vooropleiding aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Na deze vooropleiding deed ik auditie bij NME (Nederlands Musical Ensemble Zoetermeer) en speelde o.a. in de musical Jeckyll & Hyde en deed diverse Dinnershows verzorgen binnen Holland Casino.
Maar mijn Limburgse hart klopte harder voor het brons groene eikenhout dan voor de ‘Randstad’ waardoor dat ik besloot mijn zachte G in ere te houden en een andere weg te kiezen. Ik kwam terecht bij ’t Mestreechs Volleks Tejater en speelde in de Mestreechse Assepoester ‘Lomele Lies’ één van de vervelende stiefdochters.
Voor de landelijk intocht in Maastricht van Sinterklaas schreef en regisseerde ik voor L1 een vijfdelige Sinterklaasserie. Na deze intocht en fijne samenwerking, volgde nog 3 jaren waarvoor ik voor L1 met heel veel plezier een Sinterklaas serie mocht schrijven.
In 2004 kwam mijn 1e Limburgstalige cd uit en werd ik winnaar van de derde talentenjacht ‘Alaaf’ georganiseerd door de Sjeng Kraft Kompenie waarmee ik mocht optreden tijdens de 11e van de 11e in Maastricht destijds nog op het O.L.V. plein.
In 2006 volgde mijn tweede Limburgstalige cd opgenomen bij Marlstone. Tussendoor schreef ik voor toneel- & revuegezelschappen kluchten, blijspelen en musicals en nam hier ook de regie voor mijn rekening. In 2009 stond ik met ‘Tied te kort!!’ en in 2010 met het lied ‘Wakker Waere!!’ in de finale van het LVK en mocht ik staan op diverse podia in het Limburgse land waaronder de Zoepkoel.
Daarna werd het op muzikaal gebied ‘even’ stil o.a. vanwege de geboorte van mijn lieve dochter, maar op theatraal gebied ging ik verder met het opzetten, uitwerken en regisseren van het straattheater voor de Oogstdankfeesten in Berg aan de Maas en schreef ik in 2013 een nummer voor het KVL voor de basisschool van Berg aan de Maas waarmee de kinderen een finale plek behaalde. Verder zette ik in Berg aan de Maas een eigen toneelgezelschap op genaamd ‘Sjater Tejater’ waarvan ik niet alleen de tekstschrijver ben maar ook de regisseur ( of is het regie zeur ? ☺ ) en ook een rol voor mijn rekening neem.
Sinds 2016 kan ik vol trots zeggen dat ik lid van Kartoesj ben. Met volle power, enthousiasme en onwijs veel plezier zing ik met de mannen van Kartoesj. Op naar heel veel gezelligheid op pleinen, (tent)feesten, evenementen, zittingen en zoveel meer waar ons Limburg rijk in is”.

Een nieuwe presentator vinden was nodig voor dit seizoen. Nancy Hardy-Janssen is met zwangerschapsverlof en ze hoopt er volgend jaar weer bij te zijn. Het eerste Vastelaoveskaffee wordt vanaf zondag 26 januari uitgezonden.

Foto Marc Hardy, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Gaslek aan de Langen Akker in Berg

Nieuwjaarsreceptie van het VVV Zuid-Limburg

Volgend bericht →