Roestvaste stalen constructie Polfermolen aangetast

Voorpagina » Toerisme » Roestvaste stalen constructie Polfermolen aangetast

De roestvaste stalen constructie van de Polfermolen is aangetast. Dat schrijft het college van B&W in een notitie aan de gemeenteraad. Wat de extra kosten zullen zijn, is niet bekend.
Er is een verplichting opgelegd vanuit Den Haag dat alle RVS (lees: roest vast staal, red.) in zwembaden zo snel mogelijk gecontroleerd en indien nodig z.s.m vervangen moet worden. Die inspectie heeft in het zwembad in de december plaatsgevonden en er blijken een groot aantal ophangingen – volgens de notitie 25 stuks) zodanig doorgeroest te zijn dat deze zo snel mogelijk vervangen moeten worden. De gemeente heeft een offerte opgevraagd voor de vervanging aangevraagd.
Constructeur Palte heeft aanvullend onderzoek verricht. “Er is gebleken dat er twee soorten verbindingen in het gebouw zitten: kritische zwaar belaste verbindingen waar bijvoorbeeld vloeren op dragen en minder belangrijke elementen zoals windverbanden. Beide zullen uiteindelijk vervangen moeten worden. Echter, de kritische verbindingen op zeer korte termijn (in eerste instantie 14 stuks, bij nader onderzoek van Palte bijgesteld tot in totaal 25 knooppunten)”, een quote uit de notitie.
Daarnaast nog dit: “Helaas bleek dat de bouten die onderzocht waren wel al tekenen vertonen van chloride spanningscorrosie. Deze resultaten zorgen ervoor dat er nu met spoed actie ondernomen dient te worden”, zoals te lezen valt in de notitie.
De herstelwerkzaamheden worden nu uitgevoerd zonder vooraf te weten hoeveel de extra kosten bedragen. Eind dit jaar voldoet de Polfermolen volledig aan alle eisen.
KLIK HIER om de gehele raadsnota te lezen.

← Vorig bericht

Kunstenaars actief op in Valkenburg-centrum

Spelers van SV Vilt stappen over naar SV Sibbe

Volgend bericht →