Roken op open terras toch beboet

Voorpagina » Toerisme » Roken op open terras toch beboet

Donderdag 8 maart zijn vier Valkenburgse horecaondernemers bezocht door inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA heeft boetes aangezegd tot een bedrag van € 600,- per exploitant voor het roken op de open terrassen. Open in deze betekent dat het terras aan minimaal één kant helemaal open is. Dat is bij alle vier de ondernemers het geval.
De vier horeca ondernemers gaan niet akkoord met de aanzegging van de boete. VVD-fractievoorzitter Harry Trimbos heeft in overleg met Koninklijke Horeca Nederland en burgemeester Jan Schrijen actie ondernomen richting de NVWA.
In een mailbericht reageert de NVWA daags na de aanzegging als volgt:
“In de open lucht is het roken toegestaan. Op een terras gelegen in de open lucht (een buitenterras) mag daarom gerookt worden. Dit terras mag overkapt zijn (luifel, parasol) of afgescheiden aan de zijkanten. Voorwaarde is wel dat -wanneer er een overkapping is- in ieder geval één van de zijden van het buitenterras volledig open is en dus niet is afgeschermd. Dit kan de volledige voorkant zijn, maar dit kan ook de kortere zijde van de overkapping zijn. Volledig open betekent dat deze zijde dus niet mag worden afgedicht met plantenbakken of andere materialen. Ook mag deze open zijde niet grenzen aan een naastgelegen terras met overkapping. Tevens mag het roken op een buitenterras geen rookoverlast veroorzaken in het horecapand. Op een terras in een overdekte passage en/of overdekt winkelcentrum mag niet gerookt worden”.
De betrokken ondernemers zijn niet van plan de aangezegde boete te betalen.

← Vorig bericht

Polfermolen als verkiezingsthema

A79 afgesloten voor werkzaamheden

Volgend bericht →