Romeinenweek in Archeologisch Restauratieatelier

Voorpagina » Toerisme » Romeinenweek in Archeologisch Restauratieatelier

Van 4 tot en met 12 mei vindt de zesde editie van de Romeinenweek plaats. Een week die volledig in het teken staat van de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland. Tijdens deze Romeinenweek kunt u op woensdag 8 mei tussen 12.00 en 17.00 uur in het museum van Valkenburg een kijkje komen nemen in het Archeologisch Restauratieatelier.
Tijdens deze dag kunt u ervaren hoe archeologisch onderzoek in z’n werk gaat. In het atelier kunt u dan zelf een poging ondernemen om van de Romeinse bodemvondsten weer één geheel te maken.
Tevens kunt u proeven van Romeinse hapjes en drankjes. De Centurio leert de jonge bezoekers marcheren door de Grotestraat, zoals ook de Romeinse soldaten dat deden.
De Romeinse zieneres Elysia Ferraris voorspelt u de toekomst aan de hand van schapenbotjes, en iedere bezoeker kan zich verkleed als Romeinse burger laten fotograferen in de Romeinse huiskamer.
De werkgroep houdt zich bezig met divers opgravingsmateriaal uit de geschiedenis van Valkenburg. Objecten worden onderzocht, gedetermineerd en gerestaureerd.
Archieffoto Patrick Mous

← Vorig bericht

Daniëlle Posthumus in Kunstwerkt

Escaperooms voor kinderen bij Sprookjesbos Valkenburg

Volgend bericht →