Ronald McDonald Kindervallei vraagt om uitzondering toeristenbelasting.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Ronald McDonald Kindervallei vraagt om uitzondering toeristenbelasting.

Verzoek behandeld in Commissievergadering E.F.T.Het bestuur van de Ronald McDonald Kindervallei heeft gevraagd om kwijtschelding van de toeristenbelasting voor gehandicapte kinderen en hun ouders.
Bestuurslid Thea Coolen vroeg hiervoor aandacht in de commissievergadering EFT van 24 mei. Half maart vond hierover al een gesprek plaats met wethouder Thijssen. De Ronald McDonald Kindervallei is een non-profitorganisatie, die wordt gerund door 70 vrijwilligers.

Gemiddeld maken jaarlijks 325 gezinnen gebruik van hun vakantievoorzieningen. Op dit moment betaalt de organisatie per jaar 9000 euro aan toeristenbelasting, waardoor zij zich genoodzaakt ziet om de gastenbijdrage voor (de familie van) het gehandicapte kind te verhogen van € 28 naar € 35 per persoon.
Wethouder Hendriks (Financiën) noemde het een sympathiek voorstel, maar wil proberen om eventuele precedentwerking te voorkomen. Daarom wordt eerst gekeken hoe andere gemeenten, zoals Woensdrecht, een dergelijke vrijstelling hebben opgenomen in hun verordeningen.

← Vorig bericht

Gemeente schoot met 'NV' niet veel op.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →