Rondje Zuid-Limburg is nieuw gezelschapsspel

Voorpagina » Toerisme » Rondje Zuid-Limburg is nieuw gezelschapsspel

Sinds september is het mogelijk om op geheel Zuid-Limburgse aard een gezelschapsspel thuis te spelen met uitsluitend Limburgse karakters. De plaatsen Maastricht, Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten, Vaals, Kerkrade, Heerlen, Gulpen-Wittem, Landgraaf en Valkenburg aan de Geul zijn in het spel opgenomen waarbij Valkenburg aan de Geul een centrale rol speelt. Het spel start en eindigt in deze gemeente.
Bedenker is Eric Brouwers uit Margraten. Hij vertelt over het spel: “Dit spel vond zijn oorsprong in 1991. In een periode met veel emotionele uitdagingen, kreeg dit spel vorm vanuit een kinderspellingidee van Marc Janssen. Vorm gegeven en bedacht door Eric Brouwers. Getekend op stukken karton en aan elkaar geplakt, verborgen in een oude plastic tas met een groen dennenboompje erop van een bekende winkelketen. Op zolder gelegen tot 2015 bij Jack Lemmens, de grafisch vormgever, ie in 1991 dit spelbord maakte, dat niemand in de buitenwereld ooit te zien heeft gekregen. Via Jack Janssen van Gastvrij Heuvelland is het idee opgevat om een bordspel te maken in en door Zuid-Limburg”.
Er zijn tien stedenvarianten en twee spel variaties van het spel.
Alle Zuid-Limburgse plaatsen zijn vertegenwoordigd: Gulpen-Wittem, Maastricht, Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten, Vaals, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Valkenburg aan de Geul en een spel Zuid-Limburg.
Twee spelvariaties: een avondvullend spel voor volwassenen en een ‘snelle’ versie.
Voor de speldozen met de afbeelding Valkenburg zijn 300 exemplaren gemaakt, verteld Eric Brouwers. Het bordspel is voor 2 tot 4 personen geschikt. De aanschafprijs bedraagt € 34,95.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Goedkope vervanging roestvrijstaal werk

Eénrichtingverkeer in diverse straten van Kerststad

Volgend bericht →