Roofvogelshows op de Kasteelruïne

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Roofvogelshows op de Kasteelruïne

Zondag 17 mei en eerste Pinksterdag zondag 24 mei worden roofvogelshows georganiseerd op de Kasteelruïne. Op deze dag begeleidt de valkenier verschillende roofvogels in hun vliegkunsten.
De roofvogelshows vinden om 13.00 uur en 16.00 uur plaats. De valkenier geeft op een enthousiaste en humoristische manier informatie over de roofvogels en hun gewoonten. De vogels zijn van dichtbij te bewonderen en na de show kunnen de bezoekers met de roofvogels op de foto.
De Kasteelruïne, de enige hoogteburcht van Nederland, heeft vanaf 1050 Valkenburg en omgeving gedomineerd. Al bijna 1000 jaar bepaalt het Kasteel van Valkenburg en later de Kasteelruïne het beeld van Valkenburg. In 1672 werd het kasteel van Valkenburg opgeblazen met buskruit door Stadhouder Willem III. Op de Kasteelruïne zijn de ridderzaal, de artilleriekamer en de kapel duidelijk te herkennen. Vanaf de Kasteelruïne heeft u een prachtig panorama-uitzicht over Valkenburg.
De Kasteelruïne en de Fluweelengrot zijn elke dag geopend. De Kasteelruïne is dagelijks te bezichtigen vanaf 10.00 uur. Voor de exacte tijden van de rondleidingen in de Fluweelengrot zie: www.kasteelruinevalkenburg.nl
Toegangsprijzen Kasteelruïne en Fluweelengrot: volwassenen € 9,50 inclusief plattegrond, kinderen tot 12 jaar € 7,50 inclusief ruïne speurtocht, 0-3 jaar gratis.
Entreekaarten zijn via de website of aan de kassa bij de Fluweelengrot en Kasteelruïne verkrijgbaar

← Vorig bericht

Valkenburgse vader en dochter zaterdag bij SBS6

Veel nieuwbouw in Valkenburg-centrum

Volgend bericht →