Rookverbod ontmoedigt Nederlandse horeca

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Rookverbod ontmoedigt Nederlandse horeca

Per 1 juliTot 60 procent van de horeca-uitbaters in Nederland denkt er sterk aan de zaak te verkopen, nu de anti-tabakwetgeving vanaf 1 juli ook in Nederland in voege treedt. Dit blijkt uit de resultaten van een enquête die verschenen zijn op hun internetsite. Vanaf dinsdag 1 juli is tabak in openbare plaatsen in Nederland verboden.
Nederland volgt hiermee als één van de laatste landen, de Europese richtlijn inzake tabaksverbod. De horeca-uitbaters vrezen het ergste. Het aantal zaken dat nu te koop staat is van 1.350 in januari al opgelopen tot 1.600 in juni.
De horeca-uitbaters hebben er vooral moeite mee dat de zogenaamde ‘coffee-shops’ in Nederland hun activiteiten gewoon kunnen verder zetten. Wie een joint wil roken in zo’n zaak heeft ook na 1 juli geen problemen, tenzij er tabak is is vermengd.
De wetgeving verdeelt Nederland in twee kampen. De niet-rokers zijn opgelucht. Zij komen nu met statistieken aandraven dat de horeca-sector tot 800.000 nieuwe klanten kan winnen door het tabaksverbod, zeker astma-patiënten.

← Vorig bericht

Kindertelefoon zoekt vrijwillgers

Stroomuitval op zondagavond

Volgend bericht →