Rotonde in Strabeek afgesloten.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Rotonde in Strabeek afgesloten.

Vanaf vrijdag 18 tot za. 18 uur 42 ml. regen in Valkenburg aan de Geul gevallen!Zaterdagmiddag rond 16:00 uur is de rotonde in Strabeek voor alle verkeer afgesloten. Dat deelde de gemeentevoorlichter mee aan Tv Valkenburg.

De oorzaak is wateroverlast. De rotonde zal zeker tot zondagochtend 14 november afgesloten zijn. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.

Indien er verandering in de situatie optreedt, leest u dit via deze Tv Valkenburg website, de nieuwskrant en onze teletekstservice.

Meer info: teletekst pagina 106 van Tv Valkenburg.

Vanaf vrijdag 18 uur is 42 ml. regen in Valkenbrug aan de Geul gevallen. De brandweer is op zaterdag diverse keren ingezet om hulp te verlenen. Hier een overzicht van uitrukken zaterdag 13 nov.

17:59:05 Dienstverlening CAUBERG Valkenburg
16:33:51 Dienstverlening HEKERWEG 39 Valk.
14:12:05 WALRAVENSTRAAT 8 Valkenburg
13:19:01 Dienstverlening STRABEEK – N587

Zondag is de verwachting dat de regen hoeveelheid afneemt. Jac. Eurlings, Tv Valkenburg weerman voorspelt zondag zo’n 14 ml.

Update zondag 8:58 uur:

Bericht van het Waterschap Roer en Overmaas:
Hoogwater Maas
De Maas voert op dit moment ca. 1.600 m3 water per seconde af. De verwachting van Rijkswaterstaat is dat er in de loop van de middag een piekafvoer van 1.800 m3 per seconde optreedt. Wanneer de Maas 1.500 m3 water per seconde afvoert, worden verschillende maatregelen getroffen. Het waterschap plaatst nu – conform een draaiboek – enkele pompen bij Itteren, Geulle en Elsloo om overtollig beekwater en eventueel kwelwater weer de Maas in te pompen. Ook worden op verschillende plaatsen afsluiters van rioleringen dichtgezet om te voorkomen dat rioolwater in panden weer omhoog komt. Rond 11.00 uur wordt de volgende update in de hoogwaterstand van de Maas verwacht.

← Vorig bericht

Sinterklaas via Schin op Geul naar Valkenburg.

Schoolzwemkampioenschappen op 17 nov.

Volgend bericht →