Ruim 50 muzikanten tellende orkest verovert Duitse harten

Voorpagina » Toerisme » Ruim 50 muzikanten tellende orkest verovert Duitse harten

Zaterdag 8 juli zal in de gelederen van de harmonieën Amicitia Vilt en Concordia Berg en Terblijt voortbestaan als een prachtige dag met een schitterende afsluiting in de vorm van een gezamenlijk concert in het Duitse Kalterherberg. Een uitstapje, bedoeld als afsluiting van het muzikale jaar voordat de leden van een welverdiende vakantie mogen genieten.
Rond de klok van 13.15 uur vertrokken de  muzikanten en aanhang, 90 personen in totaal, per bus en personenauto’s richting Monschau, dat op nauwelijks drie kilometer van Kalterherberg ligt. Hier aangekomen ging iedereen, veelal in groepjes op zoek naar terrasjes, winkels of andere bezienswaardigheden  in het sfeervolle, zonnige stadje. Om half 5 was het verzamelen geblazen en ging het gezelschap op weg naar hotel Hirsch waar volop werd genoten van een heerlijk buffet. Tijdens de maaltijd nam voorzitter Ad Kleinjans van Amicitia het woord. In een korte toespraak bedankte hij de diverse geledingen voor hun tomeloze inzet gedurende het afgelopen verenigingsjaar en wierp hij een vooruitblik naar 2018, het jaar dat de harmonie uit Vilt haar 125-jarig bestaansfeest o.a. met een galaconcert hoopt te vieren.
Na een korte busrit arriveerde het gezelschap vervolgens bij de feestlocatie die bijzonder sfeervol was ingericht door leden en sympathisanten van het Trommler- und Pfeiferkorps van Kalterherberg, de vereniging waarbij  harmonie Amicitia-Concordia te gast was. Nadat alle slagwerk was uitgeladen en op de juiste plekken was neergezet, de muzikanten zich hadden omgekleed en de posities op het grote podium hadden ingenomen, werden  de muzikanten en aanhang hartelijk welkom geheten door de beide voorzitters van de vereniging uit Kalterherberg.
Hierna was Ad Kleinjans aan de beurt. In een bevlogen toespraak met allerlei kwinkslagen stelde hij in haast perfect Duits het orkest voor, waarna werd begonnen met een 5 kwartier durend indrukwekkend concert. De dirigenten Xavier Scheepers van Amicitia en Jos Paffen van Concordia, die beiden een deel van het programma voor hun rekening namen, leidden het orkest naar schitterende prestaties die na elk werk werden gehonoreerd met een daverend applaus van de bijna 300 aanwezigen. Een aparte vermelding verdient hierbij zeker Guido Braeken. In het werk “Sorry” van de componist Kyteman vertolkte hij de langdurige bugelsolo (zonder partituur!) op  grootse wijze.
Na een pauze van ongeveer een half uur was het de beurt aan de gastvereniging. Met veel enthousiasme werd een tiental werken ten gehore gebracht waarbij duidelijk werd dat een orkest, bestaande uit slagwerk en fluiten, in staat is om toeschouwers voor langere tijd aan zich te binden.
Na afloop van het concert werd het gezellige samenzijn vervolgd waarbij veel gesprekken tussen leden en bestuursleden van beide verenigingen ontstonden. Verbroedering alom! Rond middernacht was het feest afgelopen voor het gezelschap uit Vilt en Berg & Terblijt en werd met een enorm tevreden gevoel begonnen aan de terugreis.
Foto’s Lian Sporken, harmonie Amicitia Vilt

← Vorig bericht

Toen en nu: Walramplein

Australische erfenis: Delen met je ex?

Volgend bericht →