Rumoer in centrum zijn incidenten.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Rumoer in centrum zijn incidenten.

Beeld is niet anders dan in andere jaren, constateert de politie.De overlast en het rumoer van de laatste twee weken in het uitgaanscentrum van Valkenburg zijn incidenten. "Het is zeker geen vast patroon", zegt Gert van Marion, plaatsvervangend korpschef van politie in Valkenburg.

"Het zijn vrijgezellengroepen, supporters van voetbalclubs of feestende voetballers die kampioen geworden zijn, die Valkenburg-centrum bezoeken. Meestal alleen op de vrijdagavond", aldus van Marion.

De politie is zichtbaar aanwezig, vooral in het weekeinde. En daarbij ook nog aan het begin van de avond om de aankomende groepen feestvierders aan te spreken dat men hier zeker welkom is maar men moet zich wel aan de regels houden. Marion: "Preventief aanspreken helpt. Daardoor ontstaat er minder overlast omdat men ziet en weet dat de politie aanwezig is. Zijn er ondanks de waarschuwing toch feestvierders die over de schreef gaan, gaan ze mee in het arrestantenbusje dat rondrijdt. Daarnaast zijn ieder weekeinde twee politiemensen te voet en twee fietsers (zgn. bikers) op pad. De aanpak helpt is onze constatering", aldus van Marion.

De oorzaak van het rumoer van de laatste weken ligt, volgens de politie, aan vechtpartijen in volle cafés.
"In het verleden veroorzaakten jongeren uit deze omgeving de overlast. Die zijn bekend en zijn aangeschreven en op hun gedrag gewezen. dat heeft gewerkt. Nu zie je veel landelijke groepen die Valkenburgs uitgaanscentrum bezoeken", aldus burgemeester Martin Eurlings.

De wijkagenten hebben de laatste weken duidelijk de publiciteit gezocht met hun tweets. Dat zijn korte berichten die via het medium ’twitter’ aan aangesloten lezers verstuurd wordt. Media hebben deze informatie opgepakt en gepubliceerd.

Van Marion zegt te weten wat de impact van deze berichtgeving inhoudt. Wat het kan oproepen is tweeledig: voorbeeld zijn de tweets met betrekking tot de voetbalwedstrijd Roda tegen Fijenoord. De andere kant laat het beeld zien van de voorbije weken.

Foto archief Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Gemeente zoekt koper voor complex De Leeuw.

Financiële gevolgen voor gemeente onduidelijk.

Volgend bericht →