Russisch Koor in Mauritiuskerk Schin op Geul

Voorpagina » Toerisme » Russisch Koor in Mauritiuskerk Schin op Geul

Op 2e Kerstdag – donderdag 26 december – bezoekt het beroemde Koor van Solisten van de Philharmonie van Sint Petersburg uit Rusland voor de 19e maal de parochiekerk van H. Mauritius te Schin op Geul. Om 10.30 uur zal de hoogmis worden opgeluisterd met aangepaste koormuziek uit de Orthodox Byzantijnse liturgie.
Voor het Koor is het opluisteren van deze viering de afsluiting van hun concert tour “Singing for Peace” door de Benelux. Deze tournee is uit een samenwerking tussen het Koor en de Stichting People to People tot stand gekomen.
Het koor, onder leiding van oprichtster en dirigente Olga Stupneva bestaat uit zes dames en zes heren en wil de heropleving ondersteunen van de Russische sacrale muziek en de volksmuziek ná zeventig jaar communisme. Het repertoire omvat ook veel profane muziek vanaf de zestiende tot en met de twintigste eeuw, veelal geraffineerde arrangementen van Russische volksmuziek.
Na de H. Mis wordt er als toegift nog een miniconcert gegeven. Bij het verlaten van de kerk is er gelegenheid voor een vrije gift ten bate van het koor als bijdrage in de onkosten van de tournee.
Foto’s parochie

← Vorig bericht

Kerstconcert in Houthemse parochiekerk

Programma amateurvoetbal voor zondag 15 december

Volgend bericht →