Ruzie over renovatie Valkenburgerstraat

Voorpagina » Toerisme » Ruzie over renovatie Valkenburgerstraat

Er is ruzie tussen de aannemer Infra BV en de gemeente Valkenburg aan de Geul over de aanpak van de renovatie van de Berg & Terblijtse Valkenburgerstraat.
Dat valt te concluderen uit de beantwoording van vragen die politieke partijen gesteld hebben in het kader van de Kadernota 2018.
“De aannemer heeft echter een deel van de voor het werk beschikbare “230 werkbare dagen” gebruikt voor het opstellen van een alternatief. Hij stelt het werk goedkoper en beter uit te kunnen voeren. De mogelijkheid tot het ontwikkelen van een alternatief is meegenomen in de afspraken bij de aanbesteding. Wij hebben echter met het uiteindelijke alternatief niet ingestemd, aangezien dit tot een onaanvaardbare wateroverlast op straat zou leiden. Voorts ontbreken nog steeds enkele belangrijke documenten. De werkzaamheden zijn dan helaas ook tijdelijk tot stilstand gekomen. Er wordt door de gemeente resoluut op gestuurd om de aannemer te bewegen de werkzaamheden weer op te pakken, overeenkomstig het bestek.”
Vorige week zei wethouder Carlo Vankan (AB) hier nog niets van in het radioprogramma “Valkenburg Actueel” bij Falcon radio. Vankan had het toen over de 230 werkbare dagen die de aannemer zelf kan invullen. Op de vraag of de wethouder druk zou uitoefenen om de werkzaamheden gestart te krijgen, werd negatief beantwoord. Vankan: “Er is overleg tussen ambtenaren en ondernemer. Daar ga ik me niet mee bemoeien en inmengen”.
Nu blijkt een andere situatie ten grondslag te liggen aan herfeit dat er niet gewerkt wordt in Berg & Terblijt. Twee weken geleden schreven wij een uitgebreid artikel over de Valkenburgerstraat. U leest de tekst hier.
https://tvvalkenburg.tv/?p=67039

← Vorig bericht

Pleinconcert mannenkoor Geulklank

Meisje vermist in Valkenburg

Volgend bericht →