S.E.C. dames 1 werd zaterdag kampioen

Voorpagina » Nieuws » Sport » S.E.C. dames 1 werd zaterdag kampioen

Door een 3-1 overwinning op ADC.Door deze winst kunnen de dames niet meer ingehaald worden. Ook heren 1 deed goede zaken door met 0-4 te winnen van Fyrfad. De S.E.C. dames lieten vanaf het begin zien waarvoor ze naar Urmond waren afgereisd. De benodigde laatste 3 punten pakken. Via duidelijke 11-25 12-25 en 11-25 werd dit doel behaald. Het kampioenschap waar het hele seizoen voor gestreden is was binnen.
Dit gebeurde op een zeer overtuigende manier want in totaal werden slechts 7 sets verloren. Hiertegenover staan dus 78 winst-sets. De bloemen en champagne van meegereisde supporters, bestuur en tegenstander werden gretig in ontvangst genomen. Dat de 4e set nog met 25-22 verloren ging deerde niemand meer het hoofd stond al bij feestvieren en dat zullen de dames de komende weken nog een paar keer gaan doen.
Eerst moet a.s. zaterdag nog de laatste wedstrijd gespeeld worden voor eigen publiek (16:00 uur, Polfermolen). In deze wedstrijd (die dus geen belang meer heeft) kan men de supporters laten zien dat men dus de terechte kampioen is van deze klasse.
Heren 1 is natuurlijk ook nog altijd vol in de race voor het kampioenschap. In deze klasse is het verschil echter kleiner. Met 4 punten voorsprong ging men op bezoek bij de nummer 5 uit de competitie Fyrfad Maastricht. S.E.C. weet al enkele weken dat ze zich geen misstap kunnen veroorloven. De druk werd dus behoorlijk opgevoerd. In de 1e set kon Fyrfad goed bijblijven en het S.E.C. erg lastig maken. Uiteindelijk ging de set met 23-25 gewonnen. Deze opluchting zorgde ervoor dat S.E.C. iets vrijer ging spelen en hierdoor werd het verschil duidelijker. Via 17-25, 18-25 en 20-25 werd het uiteindelijk toch nog een duidelijke 0-4 winst.
S.E.C. speelt a.s. zaterdag (18:00 uur, Polfermolen) haar laatste en beslissende wedstrijd van dit seizoen. Nummer 4 VC Maasdal komt op bezoek. Voor S.E.C. zijn 2 punten voldoende om het voorbeeld van de dames te volgen en kampioen te worden.
De 3e kampioenskandidaat van S.E.C., het dames recreantenteam, verloor deze week tegen mede titelkandidaat Tornado met 3-1. Therotisch zijn er nog steeds kansen maar men is nu ook afhankelijk van de verdere resultaten van Tornado. Heren 2 speelde deze week ook een streekderby tegen Tornado Vijlen. Via 22-25 en 18-25 kwam S.E.C. op een 0-2 voorsprong. Tornado maakte echter knap gebruik van het thuisvoordeel in het kleine zaaltje door enkele goede servicebeurten te benutten.
Dit samengevoegd met een periode bij S.E.C. gaf Tornado de mogelijkheid om via 25-20 en 25-17 een 5e set af te dwingen. Deze werd met 10-15 door SEC gewonnen waardoor men voldaan en laat naar huis kon terug keren. Het meisjes C team gaf goed tegenstand tegen het hoger geklasseerde SAP/VC Landgraaf. Na een 25-17 en 25-21 verlies wist men verdiend de 3e set met 19-25 te winnen.
Eigenlijk zat er nog meer in want in de 4e set waren beide teams aan elkaar gewaagd. De winst ging toch met 25-21 naar VCL. Het jongens c team stond voor een lastige opdracht om kampioen ADC te bestrijden. Ondanks het 4-0 verlies kon men toch tevreden zijn over het spel. Bij vlagen wist men bij te blijven getuige de 25-20 in de 2e set.
Aanstaande zaterdag dus de laatste thuiswedstrijden van dit seizoen. Aanvang wedstrijden om 16:00 uur en 18:00 uur in de Polfermolen.
Foto SEC

← Vorig bericht

Wisselende Ready resultaten

De uitslagen van zaterdag 04-04-2009

Volgend bericht →