S.E.C.-Dames winnen topper tegen medekoploper

Voorpagina » Toerisme » S.E.C.-Dames winnen topper tegen medekoploper

Sommige scenario’s kun je van tevoren niet bedenken. Dames 1 ging op bezoek bij medekoploper Hyandai Peter Janssen Stravoc. Beide teams hadden 16 wedstrijden gespeeld en inmiddels 63 punten vergaard. Met nog 6 wedstrijden te spelen dus een uiterst belangrijke wedstrijd. De S.E.C.-dames hadden inmiddels 9 wedstrijden op rij gewonnen maar de laatste verlies partij was juist tegen deze tegenstander (1-3 op 10 november).
De spanning was al een week opgelopen en men was erop gebrand om revanche te nemen. De spanning zorgde voor een prima start. Set 1 werd met 19-25 gewonnen. Stravoc is echter een prima ploeg en gaf zich nog niet gewonnen en kwam langzaam terug in de wedstrijd. Dit was echter nog onvoldoende waardoor ook set 2 via 21-25 in S.E.C. voordeel werd beslist. Een ideaal scenario lag op de loer maar Stravoc had nog enkele hete ijzers in het vuur. Na enkele wissels kwam Stravoc goed terug en wist set 3 met 25-17 te winnen. De onzekerheid sloeg toe, het zal toch niet???? De S.E.C.-dames maakten te veel persoonlijke fouten en zakten door de ondergrens (25-14). Een beslissende 5e set was nodig. Coach en dames keken elkaar nog eens goed in de ogen en met een geweldige krachtsinspanning werden de laatste restjes energie in het spel gebracht. Stravoc had niet verwacht dat dit mogelijk was en zakten iets weg terwijl S.E.C. weer vleugels kreeg en niet meer tegen te houden was. Via 8-15 werd uiteindelijk een 2-3 overwinning behaald waarna de ontlading bij speelsters, coaches en het meegereisde publiek enorm was.
Door deze winst staan de dames nu met 1 punt voorsprong op Stravoc aan kop terwijl nummer 3 Bach op 2 punten achterstand volgt. Met nog 5 wedstrijden te gaan zal het dus een zeer spannende strijd worden om de bovenste plaatsen.
Aanstaande zaterdag zijn de laatste thuiswedstrijden voor carnaval. Dames 1 speelt dan tegen nummer 6 Tupos. De dames zullen dan op jacht gaan naar de toepasselijke 11e overwinning op rij.
Heren S.E.C.
Heren 1/VCV speelde een belangrijke en uiteindelijk zinderende wedstrijd in de onderste regionen in hun klasse tegen concurrent Limac 2. De setstanden geven weer dat het een wedstrijd was tussen gelijkwaardige teams. Helaas trok Limac uiteindelijk via een 3-1 winst aan het langste eind (25-21, 28-26, 25-21 en 23-25). De laatste 6 wedstrijden zullen voor dit team belangrijk worden om klasse behoud te realiseren.
Foto en gegevens Ruud Janssen, SEC

← Vorig bericht

Rookschade woonhuis Henssingel Valkenburg

Aanpassingen aan bloemenplan voor het centrum

Volgend bericht →