S.E.C. heren winnen zinderende topper

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » S.E.C. heren winnen zinderende topper

Vooraf waren alle ingrediënten voor een top wedstrijd in de heren 2e klasse aanwezig.Vc S.E.C. en VC Mestreech noteerden slechts 1 punt verschil in de ranglijst in het voordeel van S.E.C. De tribune van de Sporthal de Bosdries te Berg en Terblijt was goed gevuld met supporters van beide teams en de teams traden beide in volle sterkte het speelveld.
Vanaf het begin bleek dat beide teams nauwelijks voor elkaar onder deden. Meteen in de eerste set bleef de strijd gelijk opgaan. S.E.C. kwam weliswaar op een 15-10 voorsprong maar Maastricht kwam knap terug tot 16-16. Vanaf dat moment speelden beide teams goed de site out. uiteindelijk maakte SEC bij een stand van 28-29 een foutje teveel waardoor de set met 28-30 naar Maastricht ging. In de 2e set was een gelijk wedstrijdverloop te zien. SEC kwam wel nog op een 23-24 voorsprong maar ook nu kwam Maastricht terug en ging er via 25-27 met de setwinst vandoor.
Bij een achterstand van 5-10 in de 3e set dacht iedereen dat SEC alle krachten verspeeld had. S.E.C. wist echter niet van opgeven Met behulp van de supporters wist men mekaar nog eens goed op te peppen. Vanaf dat moment kwam SEC steeds beter in de wedstrijd. Wat bijna niet meer voor mogelijk gehouden werd gebeurde. SEC kwam via 11-9 zeer verassend terug in de wedstrijd. Via 25-21 werd het dus 1-2 en was de wedstrijd weer open. S.E.C. kreeg hier zoveel vertrouwen door dat men de 2e adem vond en het erop leek dat VC Mestreech het conditioneel moeilijk had. Door diverse individuele scores en goede servicebeurten kwam SEC via 10-5 en 20-15 op voorsprong. SEC speelde de site out knap uit waardoor de voorsprong op m4 a 5 punten bleef.
Uiteindelijk won SEC met 25-18 waardoor er weer een 2-2 gelijke setstand op het scorebord stond. SEC deed er nog een schepje bovenop en liet Maastricht niet meer in het spel komen. Via 15-7 werd het 3-2 voor S.E.C. Een wedstrijd verloop waarvan SEC maar zeker ook het publiek als grote winnaar uit de bus kwam. Volgende week kan SEC weerd de borst nat maken in de uit wedstrijd tegen VC Mestreech 1. Een team dat weliswaar lager op de ranglijst staat maar geholpen kan worden door VC Mestreech 2.
Ook dames 1 deed het weer goed. Voor dit SEC team is het wel steeds lastiger om de concentratie vast te houden tegen lager geklasseerde teams. Via 25-10, 25-20, 15-15 en 25-15 werd het 4-0 en bleef SEC ongeslagen. Concurrent Maasdal blijft ook winnen waardoor de afstand tot nummer 2 op 6 punten bleef. Heren 2 kreeg nummer 2 Voluntas op bezoek. Elke set kwam SEC op voorsprong. Alleen op het einde van de set vergat men het af te maken. De lengte van de jonge tegenstander speelde hier zeker een rol bij. ia 25-27, 23-25 en 29-31 kwam men bizar op een 0-3 achterstand. De eer werd gered in de 4e set. Hier wist SEC met 25-17 te winnen. Gelet op het hele wedstrijdverloop had men minimaal 1 puntje meer verdiend.
Het jongens C team kreeg rode lantaarndrager SAP/VC Landgraaf 2 op bezoek. Vanaf het begin was duidelijk dat de SEC jeugd iets verder in de ontwikkeling is. Via 25-15, 25-13, 25-11 en 15-16 werd duidelijk 4-0 waardoor dit SEC team de 7e plaats bezet. het meisjes C team blijft moeite houden met het afmaken van de set bij voorsprong. In de 3e set werd weer een set met 24-26 afgegeven. In de 4e set werd revanche genomen en nu wist wen wel te winnen, wedrom 26-24 waardoor men weer een wedstrijdpuntje verdiende.
Het B-jeugd team kon geen vuist maken tegen nummer 2 en het sterkere ADC 1. Het werd een duidelijke 0-4 nederlaag.

← Vorig bericht

Het nieuwe jeugdprinsenpaar van Sjin

Nuijtens waarnemend burgemeester in Margraten?

Volgend bericht →