Sacramentsprocessie

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Sacramentsprocessie

Op zondag 1juni 2008….trekt de Sacramentsprocessie door de straten van Berg, aansluitend aan de H. Mis van 9.00 uur in de parochiekerk.
Route:
Kerk – Valkenburgerstraat – Kleinsstraat – Rijksweg tot aan de kapel bij de Familie Jongen – Grote Straat – Geulhemmerweg – Kapel Geulhemmerweg – Langen Akker – Pastoor Pendersstraat – Valkenburgerstraat – Kerk. In de Kerk wordt de zegen gegeven met het Allerheiligste.
Opstelling:
Misdienaars met kruis – schutterij Nachtwachtgilde – scoutinggroep St. Monulphus en Gondulphus – dames – harmonie Concordia – schoolkinderen -communicanten – kleuters – bloemengroep – rozenkransgroep – pagegroep -sportvereniging – dragersgilde HH. Monulphus en Gondulphus-schutterij Monulphus en Gondulphus-misdienaars en acolieten – Allerheiligste – kerkbestuur, gemeentebestuur, dorpsraad en gedecoreerden – voorzitter en leden restauratiecomité, stichtingsbestuur restauratie – gemengd kerkelijk zangkoor – R.K. dameskoor en Vocalgroup “Joy” – harmonie Amicitia – heren
Ook dit jaar zijn weer veel mensen, de dag van de processie en geruime tijd hieraan voorafgaand, druk bezig met het maken van siertapijten in de straten waar de Sacramentsprocessie doorheen trekt. Deze siertapijten worden gemaakt tot hulde van De Heer in het Heilig Sacrament.
Daarom gaat alleen het Allerheiligste over deze siertapijten. Alle groepen die in de processie meetrekken en voorafgaan aan het Allerheiligste worden om deze reden verzocht om de siertapijten te ontzien. Dat is goede traditie.
Ook worden de bewoners langs de route vriendelijk verzocht om te vlaggen en de straten autovrij te houden.

← Vorig bericht

Gemeente weet niet hoeveel masten er geplaatst moeten worden

CuliStyle Evenement op Chateau St.Gerlach

Volgend bericht →