Sacramentsprocessies in centrum, Broekhem en IJzeren

Voorpagina » Toerisme » Sacramentsprocessies in centrum, Broekhem en IJzeren

Vandaag, donderdag 26 mei, en zondag 29 mei trekken respectievelijk in het Valkenburgse centrum, Broekhem en in IJzeren Sacramentsprocessies uit.
Centrum:
Vanavond trekt de Sacramentsprocessie om 19:00 uur vanuit verpleegkliniek Valkenheim richting Oosterbeemd. De route is als volgt: Burg.Henssingel, Dr.Hermanstraat, van Tilstraat, Burg, Henssingel, Berkelplein, Oosterbeekstraat, Wethouder Paulssenlaan, verlengde Louis Eliasstraat richting hospice en eindpunt de rotonde bij Oosterbeemd. Doorgaand verkeer op de Burgemeester Henssingel zal tijdens de duur van de processie niet mogelijk zijn.
Sibbe-IJzeren
Zondag 29 mei is processiezondag in Sibbe – IJzeren Tevens de zomerkermis. Na de H. Mis van 9 uur trekt de processie naar IJzeren.
Broekhem
Ook zondag trekt de processie van de Parochie St. Joseph Broekhem door de straten van Broekhem-Noord. Het vertrek vanuit de kerk zal ongeveer om 9.45 uur plaats vinden. De processie arriveert omstreeks 12.00 uur in de kerk ter afsluiting.
Betekenis
Sacramentsdag (in het Latijn Sanctissimi corporis et sanguinis Christi solemnitas (Hoogfeest van het heilig lichaam en bloed van Christus), in het Nederlands ook wel het Hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament genoemd) is een hoogfeest binnen de Katholieke Kerk dat valt op de tweede donderdag na Pinksteren (zie ook Paas- en Pinksterdatum). Op dit feest wordt gevierd dat Jezus Christus Zichzelf onder de gedaante van brood en wijn aan de gelovigen wil geven als voedsel en voortdurend onder de mensen wil blijven door middel van zijn waarachtige tegenwoordigheid (Sua realis praesentia) in de geconsacreerde offergaven. De eerbied die in de Katholieke Kerk voor de geconsacreerde Heilige Hostie bestaat, wordt op deze feestdag tot uitdrukking gebracht.
Bron: wikipedia

← Vorig bericht

Liberty Tour komt naar Valkenburg

KunsTwerkT over 'Heemkunde en Passie'

Volgend bericht →