Samenwerkende gemeenten ten strijde tegen de eikenprocessierups

Voorpagina » Nieuws » Samenwerkende gemeenten ten strijde tegen de eikenprocessierups

De bestrijding van de eikenprocessierups wordt gecoördineerd vanuit de gemeente Sittard-Geleen. Vanaf nu zal de gemeente Valkenburg aan de Geul deel uitmaken van het verband ‘Samenwerkende gemeenten Zuid-Limburg’. Daar doen 11 gemeenten aan mee. “Er wordt gestreefd naar een eenduidige en op het juiste moment gerichte communicatie,” aldus de gemeente.

Eikenprocessierups

Bestrijdingsmethode
De komende maanden is de harige rups opnieuw in eikenbomen te vinden. Om de overlast te verkleinen wordt de eikenprocessierups preventief bestreden in het stadium vóór de ontwikkeling van de brandharen. De bestrijding gebeurt door bespuiting met een biologisch middel dat alleen de rups bestrijdt en volledig onschadelijk is voor mens en dier. Deze bespuiting vindt plaats in een kort tijdsbestek, waarbij de juiste weersomstandigheden van cruciaal belang zijn voor de doeltreffendheid van de preventieve bestrijding. Met de uitvoerende partij is afgesproken dat bespuiting alleen uitgevoerd mag worden van maandag tot en met zaterdag tussen 06:00 en 22:00 uur. In het buitengebied wordt de eikenprocessierups niet bestreden.

Melding maken van overlast
Inwoners of bezoekers die desondanks overlast ondervinden van de eikenprocessierups kunnen dit online melden via het formulier op valkenburg.nl, via de MijnGemeente-app of via tel. 14 043.

← Vorig bericht

Programma’s vanaf 11 april

Starter zonder geboortedatum

Volgend bericht →