Ambtelijke samenwerking is Schrijen's wens

Voorpagina » Toerisme » Ambtelijke samenwerking is Schrijen's wens

“Het liefste zou ik ‘de lijn 50 gemeenten’ week willen maken voor samenwerking met Valkenburg aan de Geul”, zei burgemeester Jan Schrijen in de raadzaal tijdens de commissievergadering van deze week.
Schrijen lichtte de ambtelijke samenwerking van de gemeente Meerssen met Maastricht toe, waarbij hij het niet uitgesloten acht dat op den duur er ook tussen beide buurgemeenten een bestuurlijke samenwerking zou kunnen ontstaan.
Fractievoorzitter van de Seniorenpartij, Jef Kleijnen, vroeg om meer samenwerking tussen Valkenburg aan de Geul en overige gemeenten. “Maar geen herindeling. Daar zijn wij faliekant tegen”, liet hij duidelijk merken.
Het liefst zou ik met Maastricht-Heuvelland er een 50+ samenwerking van willen maken liet Schrijen de vergadering weten. “We gaan de gemeente Voerendaal uitnodigen, net zoals we de gemeente Gulpen-Wittem in de kerstperiode hebben uitgenodigd. Allemaal nieuwe colleges.”
Portefeuillehouder Schrijen ziet voordelen in ambtelijke samenwerking om de kwetsbaarheid van kleine gemeenten sterk te verbeteren of de kwaliteit te verhogen. “Zonder over een bestuurlijke samenwerking of herindeling te praten”.

← Vorig bericht

College B&W: Privacy digitaal parkeren gewaarborgd

Jackpot valt in Valkenburgs casino

Volgend bericht →