Met het ondertekenen van het huurcontract is de nieuwe huisvesting van TV Valkenburg definitief. De omroep vestigt zich boven het VVV kantoor op het Theodoor Dorrenplein in centrum Valkenburg. “Beide organisaties hebben in een aantal opzichten dezelfde kenmerken”, aldus Anya Niewierra van het VVV. “Beiden zijn geworteld in de gemeenschap, solide organisaties en beiden zijn er om verhalen te vertellen”. Mooie woorden van de directeur van de grootste toeristische organisatie van Zuid-Limburg.

Namens het stichtingsbestuur van TV Valkenburg tekenden voorzitter Marcel Loozen en vice-voorzitter Jo Simons de huurovereenkomst. “We zijn blij met deze nieuwe plek in hartje Valkenburg”, aldus Marcel Loozen.

Met het ondertekenen van dit contract begint een nieuwe en zichtbare periode in de historie van de tv-omroep. Nu in het bruisende hart van het Geulstadje. Of zoals directeur Henk Jakobsen het verwoordt: “We zoeken de drukte op”. Op het Th.Dorrenplein worden het gehele jaar door vele evenementen georganiseerd of trekken voor de deur langs. “We hoeven bij wijze van spreken maar de kabels uit te rollen en we zijn er voor de registratie bij. Dat laat overigens niet onverlet dat we ook in de omliggende kernen blijven filmen bij actuele ontwikkelingen.”

Lees HIER meer over de misvatting van de plaatsbepaling ‘Spaans Leenhof’.

Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg