Schadevergoeding intrekken ijsvergunning bij Berkelpoort

Voorpagina » Toerisme » Schadevergoeding intrekken ijsvergunning bij Berkelpoort

De rechtbank heeft de familie Stassen een schadevergoeding van ruim € 44.000,- toegekend nadat de gemeente haar vergunning voor een ijskraampje bij de Berkelpoort in Valkenburg had ingetrokken. Dat schrijft De Limburger. De familie Stassen stond jarenlang met een ijskraampje bij de poort. Opeens mocht dat niet meer van de gemeente.
Intrekken vergunning
In 2015 trok de gemeente de vergunning voor het centrum van Valkenburg plotseling in. Daar lag ‘gewijzigd beleid’ aan ten grondslag, liet de gemeente weten: na de herinrichting van het pleintje voor de Berkelpoort was daar volgens het gemeentebestuur geen plek meer voor een ijskarretje. In de directe omgeving lagen ook andere zaken die ijs verkochten. Door het wegvallen van het verkooppunt aan de Berkelpoort, was er geen exploitatie voor de familie bij de standplaats aan de ingang van het Gerendal in Oud-Valkenburg. Begin van deze zomer is daar een nieuwe exploitant neergestreken.
Compromis
In eerste instantie kende gemeente de familie een schadeloosstelling van 3700 euro toe. Dat bedrag was gebaseerd op een advies van de stichting S.A.O.Z., die bemiddelt in conflicten rond onroerend goed. De familie eiste zelf € 138.000,-. De rechtbank heeft nu uitspraak gedaan in de zaak en de gemeente veroordeelt tot een schadevergoeding van ruim € 44.000,-.

← Vorig bericht

Nieuwe (witte) afvalzakken voor openbare ruimte

Phily Geraards gehuldigd voor prestatie bij Transplant Games

Volgend bericht →