Schaduw Geulpoort te zien in afbeelding Croix?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Schaduw Geulpoort te zien in afbeelding Croix?

Schaduw is niet onevenredig nadelig vindt commissie.In de bezonningsstudie die gemaakt is ten behoeve van de beroepsprocedure die bewoners hebben ingesteld bij de Raad van State omtrent het bestemmingsplan Croix de Bourgogne kwam alleen het CDA met de mededeling dat in een van de afbeeldingen de schaduw van de toekomstige Geulpoort is ingetekend.

De aanwezige ambtenaren en wethouders konden of wilden niet op de mededeling van de CDA ingaan. Onzeker is of de situatie wordt aangepast alvorens deze afbeelding naar Den Haag gestuurd wordt. De commissieleden gingen wel akkoord met de bezonningsstudie.

De leden van de gecombineerde commissievergadering voor EFT en SOB hebben uiteindelijk besloten om de bezonningsstudie naar de Raad van State te sturen. De meerderheid van de leden vind dat de schaduwwerking van het nog te bouwen hotel niet onevenredig nadelig is voor de bestaande huizen en haar bewoners.

Dag Gidding, jurist inzake bestemmingsplannen van de gemeente, legde de commissie uit dat in Nederland daglichttoetreding is beschreven. "Op zonlicht bestaat geen recht. Hieruit volgt dat de bewoners niet onevenredig getroffen worden", aldus de uitleg van de jurist.

Afbeeldingen: van Hoogevest Architecten © 2013

← Vorig bericht

Verkeersmaatregelen Wilhelminalaan/Nieuweweg teruggedraaid.

Is het centrum na 18 uur een stadsstaat?

Volgend bericht →