Schikkingsvoorstel voor illegaal downloaden

Voorpagina » Toerisme » Schikkingsvoorstel voor illegaal downloaden

De Nederlandse filmdistributeur Dutch Filmworks heeft deze week aangekondigd dat illegale downloaders een schikkingsvoorstel van € 150,- tegemoet kunnen zien. Hiervoor gaat DFW de komende tijd monitoren welke Nederlanders films en series van de distributeur downloaden via torrentnetwerken. DFW kondigt van tevoren aan welke titels er in de gaten worden gehouden. Vandaag werd bekend dat de eerste titel die in de gaten gehouden gaat worden, de film The Hitman’s Bodyguard betreft. Deze film kwam vorige week uit op dvd en bluray, en zal naar verwachting veelvuldig worden gedownload.
Dutch Filmworks werkt samen met de Duitse partij Tecxipio om downloaders op te sporen middels hun IP-adres. Met deze IP-adressen kan Dutch Filmworks aankloppen bij de internetproviders, die de IP-adressen vervolgens weer kunnen koppelen aan hun klanten. De internetproviders zullen hier naar verwachting niet graag aan meewerken, maar tussenkomst van de rechter kan hen dwingen om toch de desbetreffende gegevens aan DFW te overhandigen.
In eerste instantie krijgen overtreders dus een schikkingsvoorstel van € 150. Wanneer mensen weigeren te betalen kan dit leiden tot juridische stappen en lopen de bedragen waarschijnlijk verder op.

← Vorig bericht

Senioren denken veel na over levensvragen

TV Gids TV Valkenburg vanaf 24 december

Volgend bericht →