Schimmert en Hulsberg toch bij Valkenburg aan de Geul?

Voorpagina » Nieuws » Schimmert en Hulsberg toch bij Valkenburg aan de Geul?

Worden de kernen Hulsberg en Schimmert toegevoegd aan de gemeente Valkenburg aan de Geul? Afgelopen donderdagavond 8 december is op het Valkenburgse gemeentehuis een bijeenkomst geweest tussen de fractievoorzitters van de gemeenteraad en twee delegaties uit de Nuthse kernen Schimmert en Hulsberg. Beide kernen willen niet met de overige delen van de huidige gemeente Nuth worden samengevoegd met Schinnen en Onderbanken in de nieuw te vormen gemeente ONS.

Voor wat de gemeente Nuth betreft en dan in het bijzonder de kernen Hulsberg en Schimmert, stellen Gedeputeerde Staten dat de beoogde fusie tussen Nuth, Schinnen en Onderbanken als een feit wordt gezien. Dit proces zal ondeelbaar en onverdroten doorgang vinden en in de eerste helft van 2017 zal er snel een advies aan de minister komen.
Intussen meldt dagblad de Limburger dat Valkenburg aan de Geul de kernen Hulsberg en Schimmert graag aan haar gemeente ziet toegevoegd. Deze dorpen zijn onderdeel van het Heuvelland.
Gedeputeerde Koopmans komt volgens de Limburger pas met een reactie als hij een officieel document van Valkenburg aan de Geul heeft gezien. Hij verwijst dus – nog? – niet naar de ondeelbaar en onverdroten doorgang van de fusie van Nuth, Schinnen en Onderbanken, een fusie die Gedeputeerde Staten als een feit zien.
← Vorig bericht

Voorontwerp De Leeuw-plannen online

Valkenburg botst met Koopmans over Maastricht

Volgend bericht →