Schin op Geul nam groots afscheid van pastoor Mol

Voorpagina » Nieuws » Schin op Geul nam groots afscheid van pastoor Mol

Op passende wijze en met inachtneming van de geldende coronaregels werd zondag 30 augustus 2020 afscheid genomen van pastoor Mol in Schin op Geul. Tegen het einde van de mis, opgeluisterd door Erik en Mirna van Kempen, werd hem namens de parochie een aquarel aangeboden, geschilderd door inwoner Zef Swillens en een boekje ‘165 Woordjes’. Bovendien werd een fotoboek samengesteld over zijn verblijf in deze kern aangeboden.

Cadeaus en toespraken
Zelf had pastoor Mol ook een cadeau voor de parochie. Hij schonk de kerk een nieuw wierooksvat en liet het schilderij ‘Ecce Homo’ (Zie De Mens,red) restaureren.
Anton Laeven sprak een dankwoord namens bestuur en parochie en burgemeester Jan Schrijen namens het gemeentebestuur en de inwoners.
Bekijk onderstaande foto’s gemaakt door Edward van Kempen.
Tekst loopt onder de foto’s door.

 

Rondrit
Vervolgens werd in een open auto een rondrit gemaakt door het dorp langs de versierde processieroute. Op diverse punten langs deze route stonden de verenigingen opgesteld om hem ten afscheid toe te zingen, toe te spelen of uit te wuiven samen met de inwoners van het dorp. Onderweg werden nog 10 trommels door hem ingezegend voor schutterij St.Mauritius.
Bekijk onderstaande foto’s gemaakt door Sjir Jennekens
Tekst loopt onder de foto’s door.

 

Emiraat
De pastoor gaat vanwege zijn leeftijd met emeritaat (hij mag zijn verdiensten nu gaan overdenken) in het verzorgingshuis van zijn congregatie, Fathers van Mill Hill, in Oosterbeek.
TV Valkenburg zendt vanaf zondag a.s. in het programma TV Valkenburg Vandaag een videoreportage uit van dit afscheid en een interview met de scheidende pastoor.

← Vorig bericht

Papieren schenkingen: inhaalrente

Augustus was een warme en op de valreep een natte maand

Volgend bericht →