Schin op Geul start en finish 53e Hel van Voerendaal

Voorpagina » Toerisme » Schin op Geul start en finish 53e Hel van Voerendaal

Zondag 12 augustus gaat de 53e editie van de ´Hel van Voerendaal´ van start vanaf het park van hoofdsponsor Résidence Valkenburg in Schin op Geul. Om 13.00 uur vertrekt een peloton van 150 renners voor een tocht over 152 kilometer door de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Voerendaal en een klein stukje Gulpen. 
De ´Hel´ is een van de twee finalewedstrijden van de KNWU Clubcompetitie 2018. De 25 beste clubs, waaronder het Limburgse Maaslandster, zullen aan de start verschijnen.
Vanaf Résidence trekt de karavaan richting Breeweg voor de officiële start. De plek ook waar na 152 kilometer de finish zal plaatsvinden. Via Walem, Termaar, Craubeek, Klimmen, Voerendaal, Ubachsberg en Fromberg keren de renners terug naar Schin op Geul, met als venijnige klimmetjes de Walemerberg, Kerkveldweg, Bergseweg en Fromberg. Tegen vijf uur wordt de eerste renner aan de finish verwacht. 
De Stichting Sport Promotion Schin op Geul heeft van 2010 tot en met 2013 een wielerwedstrijd in en om Schin op Geul georganiseerd. Een mooie wedstrijd over een heel mooi parcours dat toen – noodgedwongen – voor een groot deel over Voerendaals grondgebied liep. De gemeente Voerendaal weigerde in 2014 nog een vergunning voor wedstrijden van buiten Voerendaal af te geven, waardoor de organisatie genoodzaakt was de stekker eruit te trekken. 
“Om de resterende financiële middelen opnieuw in te zetten, is de organisatie vorig jaar samengegaan met de organisatie van de ´Hel van Voerendaal´, een icoon op wielergebied,” aldus voorzitter Jan Bock. “Deze organisatie had het zowel financieel als organisatorisch erg moeilijk. Een van de eisen die we bij het samengaan gesteld hebben is dat de wedstrijd een keer in vier jaar start en finisht in Schin op Geul. Dat is dus dit jaar het geval.”

← Vorig bericht

PEPr Company exploitant kerstmarkt Gemeentegrot

Bloemen en groenvoorzieningen krijgen toch weer water

Volgend bericht →