Schin op Geul wint zilver.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Schin op Geul wint zilver.

Bergeijk is groenste dorp van Nederland.In Ermelo is vanmiddag bekend gemaakt dat Schin op Geul zilver heeft gewonnen bij de competitie voor het ‘Groenste dorp van Nederland’.

Een extra certificaat ontving het Geuldorp voor ‘Natuur en landschap’.

Bergeijk won het goud en mag zich het komende jaar het Groenst dorp van Nederland noemen.
Dit schreef de jury over Schin op Geul:

Schin op Geul en Oud-Valkenburg presenteren zich terecht als twee aantrekkelijke woonkernen, gelegen in een zeer fraai reliëfrijk landschap. De gemeente toont veel zorg en inzet voor behoud van dit waardevolle Zuid-Limburgs landschap. Harmonieus gaan in dit landschap samen een keur aan landschapselementen en cultuurhistorische monumenten, de gemeente toont zich een waardig belangenbehartiger van beide. Door de grote afwisseling in hoogte en in milieus is de natuurwaarde hoog. Met inzet voor behoud en uitbreiding van de specifieke milieus, zet de gemeente in op uitbreiding van de bijzondere, lokaal specifieke flora en fauna.

Met een uitgebreid netwerk en toebehoren voor wandelen en fietsen is het voorzieningenniveau op gebied van recreatie en toerisme hoog. In het realiseren van haar beleidsdoelen weet de gemeente een goede samenhang en een afweging van historische elementen, landschap en natuur ten opzichte van economisch belang, gekoppeld aan zorg voor een duurzame toekomst. Bewust van het een onderdeel zijn van een groter geheel, wordt veel regionaal samengewerkt. Samenwerken doet ze ook met haar bewoners in de zelfsturing voor de kernen.

Ze biedt hiermee haar bewoners een zeer aantrekkelijke en betrokken woonomgeving en de bezoekende toerist een prachtig landschap en een boeiende natuur. De jury was hiervan bijzonder onder de indruk.
Het bestuur van Entente Florale Nederland kent op aanbeveling van de jury, de gemeente Valkenburg voor haar kern Schin op Geul tevens een Certificaat Bijzondere Waardering toe voor Natuur en Landschap op grond van behoud en versterken van de hoge natuur- en landschappelijke waarden.

Foto Sjir Jennekens

← Vorig bericht

Valkenburg aan de Geul krijgt een glasvezelwinkel.

Werk aan de winkel in Schin op Geul.

Volgend bericht →