Schin op Geul wordt nog mooier groen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Schin op Geul wordt nog mooier groen

Door kap bomen en weghalen onkruidOfschoon al uitgeroepen tot groenste dorp van Nederland werden de bewoners van de Mauritiussingel donderdag opgeschrikt door aankomst van zwaar materieel zoals kettingzagen, een versnipperaar, een grote grijper en een open trailer.
Reden: het opschonen van het zgn. Stienstraveldje aan deze singel en ontdoen van bomenwildgroei en hoog opgeschoten onkruid.
Dit veld zal door eigenaar Fa.Stienstra na overleg aan de bewoners van Schin op Geul ter beschikking worden gesteld als o.a. wandelgebied, aansluitend aan De Baende. Het onderhoud zal worden verzorgd door Ton van Weersch, die hierover met genoemde firma heeft onderhandeld.
De kosten voor deze herinrichting zijn geheel voor rekening van de Fa.Stienstra. Ook zullen zij zorg dragen voor de benodigde materialen en de uitvoering van de plannen.
De vraag kan nu gesteld worden of dit mogelijkheid biedt tot de inrichting van een hondenuitlaatplaats op deze locatie in samenwerking met de gemeente.
Deze voorziening is al in de meeste kernen behalve in Schin op Geul en zou zo ook deze kern kunnen verlossen van veel ongerief en overlast.
Foto’s Hein Reuters, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Telefooncel v.d. Maessenstraat weg

Uitstel reconstructie Berkelplein

Volgend bericht →