Schitterend galaconcert jubilerende harmonie Amicitia Vilt

Voorpagina » Toerisme » Schitterend galaconcert jubilerende harmonie Amicitia Vilt

Ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaansfeest organiseerde harmonie Amicitia Vilt afgelopen zaterdagavond een galaconcert. Plaats van handeling was het prachtige decor van het Openluchttheater. De ruim 450 toehoorders genoten met volle teugen en onderstreepten hun enthousiasme meermaals met een langdurig ovationeel applaus. Het gebodene was er dan ook naar.
Behalve de jubilerende harmonie traden rockband Teagless uit Vilt, musicalster Renée van Wegberg en de in heel Europa bekende klarinettist Arno Piters voor het voetlicht. Dirigent Xavier Scheepers van Amicitia – hij werd door voorzitter Ad Kleinjans de muzikale architect van de vereniging genoemd – was na afloop dan ook  in zijn nopjes.
Gevraagd naar de wijze waarop dit programma tot stand was gekomen en naar zijn beleving van de avond stak hij van wal. “Ik ben nu 4 jaar in Vilt werkzaam en heb vanaf de eerste repetitie het gevoel gehad dat dit korps veel kwaliteiten heeft. Het is een vereniging met een rijke historie die het verdient om haar 125-jarig bestaan op stijlvolle wijze te vieren. Ik was dan ook een blij mens toen ik van het bestuur de opdracht kreeg de muzikale invulling van een galaconcert voor mijn rekening te nemen. In samenspraak met onze gedreven orkestcommissie ben ik vervolgens gaan brainstormen en heb mijn ideeën uitgewerkt. Hierbij had ik een tweeledig doel voor ogen. Enerzijds wilde ik het  korps en het publiek verwennen door beroemde muzikanten naar Vilt te halen, anderzijds vond ik het van primair belang om te laten horen waartoe dit korps in staat is. Ik ben dan ook enorm dankbaar en trots. Dankbaar dat ik dit alles heb mogen uitzetten, trots ben ik op mijn muzikanten. Zij hebben de solisten en de Rockband prachtig begeleid. Het hoogtepunt voor mij was echter hun prestaties in het werk Give Us this Day van David Maslanka. De manier waarop ze dit werk vanavond hebben uitgevoerd heeft mijn verwachtingen overtroffen. Dit smaakt naar meer.”
Foto’s Lian Sporken, harmonie Amicitia Vilt

← Vorig bericht

TV Gids TV Valkenburg vanaf 1 juli

Juni was een zeer droge maand

Volgend bericht →