Scholen en gemeenschapshuizen verantwoordelijk voor luchtkwaliteit

|
, ,

Het college van Burgemeester en Wethouders schrijft dat de afzonderlijke schoolbesturen verantwoordelijk zijn voor de luchtkwaliteit in de Valkenburgse scholen. Zij antwoordde dat op vragen van de VSP. “Noch scholen noch ouders hebben contact met ons opgenomen. Het schoolbestuur is verantwoordelijk voor controle en onderhoud van ventilatiesystemen. En dient ook de kosten te dragen.”

Sporthallen Polfermolen en Bosdries
Voor de beide sporthalen in de gemeente – de Polfermolen in Valkenburg en de Bosdries in Berg – zijn onderhoudscontracten afgesloten. Bij de Polfermolen is sprake van een ventilatiesysteem met gescheiden mechanische toe- en afvoer. Bij de Bosdries in Berg is sprake van een ouder systeem. De lucht wordt mechanisch afgezogen, op natuurlijke wijze komt verse lucht binnen. Er vind in beide gevallen geen re-circulatie van lucht plaats in de ventilatiesystemen, beide systemen voldoen aan de gestelde eisen.

Gemeenschapshuizen
Voor alle gemeenschapshuizen geldt eigenlijk hetzelfde verhaal schrijft het college in haar antwoord. De besturen van de huizen zijn hierin verantwoordelijk. De gemeente heeft hierin geen taak. De gebouwen zijn eigendom van de afzonderlijke stichtingen. De beheerders dienen aan te geven op welke wijze zij invulling geven aan de ventilatie-eisen.

← Vorig bericht

Coronacrisis: Dit jaar geen Corneliusviering

Waterleiding VV Berg’28 kan het ieder moment begeven

Volgend bericht →