School Schin op Geul per 1 augustus a.s. dicht

Voorpagina » Toerisme » School Schin op Geul per 1 augustus a.s. dicht

De St.Antoniusschool in Schin op Geul sluit per 1 augustus aanstaande haar deuren. Deze deuren blijven gesloten tot – wellicht – 1 augustus 2018. Dat blijkt uit de raadsnota van het college van B&W aan alle raadsleden.
VVD-fractievoorzitter Harrie Trimbos legde zaterdag tijdens het radioprogramma “Valkenburg Actueel” via Falcon radio uit dat de school per 1 augustus sluit. “Mijn bovenregionale contacten met mevrouw Strauss in de Tweede Kamer zeggen dat de wijziging op de wet op het primaire onderwijs – die per 1 januari 2018 ingaat – mogelijkheden biedt voor de vestiging van een Vrije School in Schin op Geul. Heel nadrukkelijk mogelijkheden per 1-8-2018”, aldus Trimbos. “We zijn een twee-sporen-beleid gestart. We hebben samen aan tafel gezeten en daarbij afgesproken dat het Oudercomité zich blijft inzetten voor realisatie per 1 augustus 2017, ikzelf volg het spoor gezien vanuit de wetgeving op dit moment per 1 augustus 2018. Ik heb alle overige fractievoorzitters en het college hiervan op de hoogte gebracht”.
Uit de raadsnota:
Het Ministerie moet toestemming geven voor het oprichten van een nieuwe school. Pas nadat het Rijk heeft aangegeven dat zij een school gaat bekostigen is de gemeente aan zet voor huisvesting en eventuele aanvullende financiering.
De Stichting Pallas heeft in september aangegeven dat het op basis van de huidige Rijksregelgeving niet mogelijk is een Vrije School te stichten. De wet schrijft voor dat het schoolbestuur middels een prognose moet aantonen dat er binnen vijf jaar minimaal 200 kinderen de school zullen bezoeken. Dit kon toen niet aangetoond worden. Dit betekent dat geen zelfstandige Vrije School gesticht kan worden in Schin op Geul. Gezien de grote belangstelling voor de Vrije School heeft het Ouderinitiatief aangekondigd te gaan onderzoeken of het stichten van een zelfstandige school wettelijk haalbaar is.
Harrie Trimbos legde voor de radio uit dat het vrijgeven van het zogenaamde ‘Brin-nummer’ het probleem vormt voor de start van de Vrije School. INNOVO geeft dit brin-nummer niet vrij.

← Vorig bericht

Visdag voor schooljeugd in Geulpark

Handgranaat gevonden in Houthem

Volgend bericht →