Geen vrije school in Schin op Geul

Voorpagina » Toerisme » Geen vrije school in Schin op Geul

De basisschool in Schin op Geul gaat een jaar dicht. Dat is de beslissing die genomen is door het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen in Den Haag. Het oudercomité beschrijft de situatie als hartverscheurend. Ze zijn zwaar teleurgesteld in de beslissing.
In een email aan alle betrokken ouders schrijft het comité het volgende: “Samengevat geeft het ministerie op dit moment geen toestemming aan de Bernard Lievegoed School te Maastricht voor het stichten van een dislocatie in de gemeente Valkenburg aan de Geul”. De wettelijke regelingen maken het op dit moment niet mogelijk. Grondslag voor deze beslissing is de huidige wetgeving en procedure voor het stichten van scholen. Dit betekent dat de start van schooljaar 2017-2018 niet meer mogelijk is.
De vele tientallen inschrijvingen die het oudercomité reeds ontvangen had voor het schooljaar 2017-2018 worden niet verder in behandeling genomen. “Er zal geen vervolggesprek plaatsvinden met de Bernard Lievegoed School te Maastricht”, aldus de verklaring van het oudercomité dat donderdagavond is rondgestuurd.
De gemeente Valkenburg heeft al eerder bekend gemaakt dat het gebouw, indien het leeg komt te liggen, voor de duur van één jaar zal worden onderhouden en geen andere bestemming er aan zal toekennen.
LEES HIER het artikel over de behandeling van het initiatief in de commissie Sociaal Domein.

← Vorig bericht

Mobilisatie Oorlogskruis voor Jos Gilissen

De Sjporttaofel staat in Houthem

Volgend bericht →