Scouts uit Berg en Terblijt organiseren het Jota/Joti evenement

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Scouts uit Berg en Terblijt organiseren het Jota/Joti evenement

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober organiseert scouting St. Monulphus uit Berg en Terblijt voor de 5de keer het JOTA/JOTI Event. Aan het kamp doen ongeveer 50 scouts mee van groepen uit de regio Maastricht en Mergelland van vier verschillende groepen.

JOTA /JOTI is een jamboree die over de hele wereld georganiseerd wordt in het derde volle weekend van oktober. Een jamboree is een kamp waar scouts vanuit de hele wereld bij elkaar komen maar tijdens de JOTA/JOTI blijft iedereen in eigen land. Wereldwijd doen er zo een 500.000 scouts mee. Ieder jaar wordt er door Scouting Nederland een thema aan de JOTA/JOTI verbonden. Dit jaar is het thema spionage

JOTA staat voor Jamboree On The Air. Het houdt in dat door middel van radio’s contact gemaakt gaat worden met scouts uit alle uithoeken van de wereld. De radiostations worden bemand door zendamateurs. Zij begeleiden de kinderen bij het zenden. In 1958 werd de eerste JOTA gehouden en sindsdien hebben vele duizenden Scouts van over de hele wereld via de radio kennis gemaakt met elkaars cultuur en gewoontes. Veel contacten tijdens de JOTA hebben geresulteerd in langdurige penvriendschappen en banden tussen groepen.

Sinds halverwege de jaren ’90 is daar de Jamboree On The Internet (JOTI) bijgekomen waarbij, je raadt het al, de Scouts met elkaar communiceren via internet. De JOTI wordt vaak binnen een groep opgezet door de ‘whizzkids’ onder de leiding. Tijdens de JOTI (die gelijk valt met de JOTA) chatten ze op IRC-kanalen en surfen ze over het internet. De JOTI is relatief jong, maar is in korte tijd erg populair geworden.

Tijdens het Event is er natuurlijk veel meer te doen meer te doen dan alleen maar chatten en zenden. Iedere deelnemer krijgt een paspoort waar opdrachten instaan die ze kunnen doen zoals bijvoorbeeld solderen, een computer in elkaar zetten en een artikel schrijven voor in de kampkrant. Daarnaast zijn er ook nog een aantal verplichte activiteiten zoals een wandeltocht en nog een aantal andere spellen. Als ze alle opdrachten en activiteiten gedaan hebben krijgen ze een verassing.

We hopen dat we jullie voldoende hebben geïnformeerd. Voor meer informatie kunt u kijken op www.jotajotievent.nl, www.jota-joti.nl of mail naar Info@jotajotievent.nl.

Met Vriendelijk groet,

Dennis America

Pr team JOTA/JOTI Event 2006

← Vorig bericht

Onderwijsminister Maria van der Hoeven bezoekt Valkenburg

Vandalisme en achteruitgang in de omgeving van het Halderpark

Volgend bericht →