SEC Heren 1 volgt dames 1 met kampioenschap

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » SEC Heren 1 volgt dames 1 met kampioenschap

Voor de heren van S.E.C. bleef het tot de laatste speeldag spannend.Nadat dames 1 vorige week kampioen werd konden de heren niet achterblijven en werd de spanning verder opgevoerd. Slechts 4 punten voorsprong op VC Mestreech en de wetenschap dat nummer 4 Maasdal op bezoek komt De tribunes van de Polfermolen waren deze paaszaterdag goed gevuld met S.E.C. aanhang die S.E.C. wilden steunen.
Twee wedstrijdpunten waren nodig om het kampioenschap binnen te halen. S.E.C. begon vanaf de start zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en maakte weinig fouten. Via 25-13 en 25-16 kwam men eenvoudig op een 2-0 voorsprong en was de opdracht vervuld. Het kamipoenschap was binnen en de promotie naar de 1e klasse een feit. De concentratie verslapte daarna enigzins waardoor Maasdal iets beter in de wedstrijd kwam maar via 25-20 werd het 3-0.
Bij een 24-20 voorsprong in de 4e set kreeg Marcel van Liere van trainer Hub Collet een publiekswissel omdat hij na een 30 jarige volleybalcarierre stopt met competitie spelen op het 1e team. Via 25-23 werd ook deze set gewonnen en kon het publiek de bloemen en de champagne aanbieden. In het sportcafé werd daarna gefeest door beide kampioenen en de overige S.E.C.-ers. Dames 1 speelde in feite een verplicht nummertje tegen nummer 4 Tivoc. Wel wilde men graag de laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek laten zien dat men de terechte kampioen is in deze klasse. Via 25-17, 25-9, 25-16 en 25-10 behaalde men een duidelijke 4-0 overwinning en kon men de heren gaan aanmoedigen.
Heren 2 speelde tegen SAP/VCL 4. S.E.C. ging ongeconcentreerd van start en onderschatte de tegenstander. Hierdoor kreeg men terecht een duidelijke setverlies (13-25) te incasseren. S.E.C.herstelde zich gelukkig goed en via 25-12, 25-15 en 25-19 werd het 3-1 en de krachtsverhoudingen hersteld. Heren 2 eindigt dit seizoen op een 5e plaats. De dames recreanten wonnen hun wedstrijd tegen Jokers met 4-0 waardoor ook dit team nog een theoretische kans op het kampioenschap heeft.
Het jongens C-team sloot de competitie ook af met een 4-0 winst op MSC. Dit team dat dit jaar voor het eerst op dit niveau speelde sluit verdienstelijk af met een 7e plaats. Het meisjes C-team kreeg koploper De Heeg op bezoek.
Ondanks het grote verschil op de ranglijst kon men op bepaalde momenten goed bijblijven getuige de 2 sets die met 20-25 verloten gingen. Ook dit SEC team heeft zich dit jaar goed ontwikkeld voor het eerst in deze competitie. Het B jeugdteam speelde een zeer wisselvallige wedstrijd.
Twee sets werden dik verloren terwijl de 1e en 4e set nipt met 24-26 en 22-25 verloren gingen en er beslist meer ingezeten had.
Dit team sluit volgende week de competitie af.
Foto Ruud Janssen, S.E.C.

← Vorig bericht

Sibbe MC had matige Paaszaterdag.

Stille tocht in Schin op Geul

Volgend bericht →