Senehasa bezoekt Sri Lanka.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Senehasa bezoekt Sri Lanka.

Twee vrijwilligers blijven 3 maanden in Baddegama. Onder leiding van de bestuursleden van Stichting Senehase, Jo Wouters en Jo Knubben, heeft een reisgezelschap met ruime Valkenburgse deelname een werkbezoek gebracht aan Sri Lanka. De twee weekse reis had een tweeledig doel.
In de eerste week werd een rondreis gemaakt over het eiland Sri Lanka. De tweede week was bedoeld als "werkweek" bij project Senehasa. Dit project behelst een kleinschalig zorgcentrum voor ouderen in het plaatsje Baddegama. Tijdens deze tweede week heeft de groep samen met de ouderen diverse werkzaamheden op het project verricht o.a. aanleg en inrichting van een tuin.
Deze tuin moet uiteindelijk ervoor gaan zorgen dat het project "selfsupporting" wordt. Door de verkoop van o.a. thee en fruit tracht men deze doelstelling te bereiken.
Valkenburger en graficus Ivo Benders verfraaide het gebouw met een sprekende muurschildering.
Bijzonder aan deze reis is het feit dat twee leden van de groep, t.w. Valkenburger Jef Wessels en zijn schoonbroer Max Quaedvlieg, zich bereid hebben verklaard om gedurende 3 maanden vrijwilligerswerk op het project te verrichten. U kunt Jef en Max volgen, ondersteunen en stimuleren via de blog: www.max.quaedvlieg.me

← Vorig bericht

Extra geld voor realisatie Stadsgracht Halderpark.

'Gruètsj op Valkeberg' evenement met optocht.

Volgend bericht →