De Seniorenwinkel in Broekhem-Noord kan voorlopig zijn deuren open houden. Dat heeft wethouder Jan Vermeer dinsdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie van het college verteld. Het Valkenburgse college van B&W gaat binnenkort in overleg met de overige gemeenten en de provincie Limburg om de ‘Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg’ aan te passen voor deze – unieke – situatie: een gecombineerde sociale- en hulpverleningsfunctie die niet onder een of uitsluitend maatschappelijke functie of uitsluitend retailfunctie valt. Een grijs gebied dat niet expliciet genoemd wordt in de Wet Ruimtelijke Ordening.

De Ouderenwinkel is sinds kort gevestigd in een voormalige levensmiddelenwinkel in Broekhem-Noord. De vorige eigenaar is zeven jaar geleden gestopt met het bedrijf. Sindsdien staat de winkel leeg. Na drie jaar leegstand vervalt de bestemming aldus de wethouder. Maar vanwege de bijzondere aard en functie van het huidige bedrijf dan omschreven in de ‘Structuurvisie Ruimtelijke Economie Zuid-Limburg’ – waar de gemeenteraad in december jl. mee akkoord ging – wil het College het besluit aanpassen.

Onlangs hebben VSP en CDA brandbrieven naar het college van B&W hierover gestuurd. Volgens mededeling van de wethouder hebben meerdere politieke partijen en ook burgers geklaagd over de ontstane situatie.

Hier vindt u de brandbrieven.
HIER vindt u het raadinformatiebulletin