'Serieuze kans dat Polfermolen niet dicht gaat'

Voorpagina » Toerisme » 'Serieuze kans dat Polfermolen niet dicht gaat'

“De richting is dat er een serieuze kans bestaat dat de Polfermolen niet dicht gaat”. Dat zijn de woorden die CDA-raadslid Jos Lebouille uitsprak tijdens een radio-interview in het programma “Valkenburg Actueel” zaterdagochtend voor Falcon radio. Presentator Constant Nuijtens voelde Lebouille aan de tand over het Polfermolendossier naar aanleiding van de besloten raadsvergadering van afgelopen donderdagavond. Tijdens die vergadering heeft projectontwikkelaar Wyckerveste opening van zaken gegeven over de toekomst van de Polfermolen mede in relatie met het te ontwikkelen Leeuw-project pal naast het Polfermolencomplex.
Op de vraag of de Polfermolen betrokken wordt bij de ontwikkeling van het Leeuwterrein, antwoordde Lebouille met een stellig: ‘Nee”. Lebouille maakte bekend dat aanstaande maandagavond in het Presidium (klik hier voor meer informatie over het presidium,red.) overleg zal zijn welke informatie die donderdagavond bekend is geworden, naar buiten wordt gebracht.
Dinsdag 8 november buigt de raad zich over de begroting, die toegeschreven is om een oplossing te vinden rond de 1.2 miljoen euro die de Polfermolen jaarlijks kost. Lebouille betoogde in de radio-uitzending een oplossing gevonden te hebben voor het ‘begrotingsprobleem Polfermolen’. “Er moet 1.2 miljoen euro bezuinigd worden. Dat wordt afgebouwd. Zodat er een aanvaardbaar bedrag overblijft om de toekomst van de Polfermolen veilig te stellen. Maandag doet het CDA een voorstel aan het college zodat zij met een goed voorstel kunnen komen dat op dinsdag 8 november besproken kan worden”.
Archieffoto TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Toen en nu: Hotel Prins Hendrik

Presentatie "Gids voor senioren in Zorgland"

Volgend bericht →